Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kontracepcijas pieejamība nemazina abortu skaitu
04.03.2006 pl. 12:57

ASV Bīskapu konferences pārstāvis asi kritizēja ziņojumu par nevēlamo grūtniecību, ko publicēja Guttmahera institūts, kurš asociējas ar ģimenes plānošanas organizāciju Planned Parenthood.

„Nenorādot nekādus faktus, dokumentā ir atzīmēts, ka atvieglota kontracepcijas līdzekļu pieejamība spēj samazināt nevēlamu grūtniecību un abortu daudzumu. Šādi apgalvojumi ir pilnīgi nepamatoti,” – paziņoja Deidra Makkveida no valsts bīskapijas dzīvības aizsardzības programmas sekretariāta.

Kā piemēru viņa minēja Kaliforniju un Ņujorku. Šajos štatos ir fiksēts vislielākais abortu skaits valstī, neraugoties uz to, ka pieeja kontracepcijai tur ir maksimāli vienkāršota.

Vispārēja kontracepcijas pieejamība noved pie tā, ka aborts tiek uzskatīts par ‘rezerves variantu’. Makkveida norādija, ka aptaujājot 2000 sievietes, kuras ir izdarījušas abortu, noskaidrojās, ka 54% gadījumu, tās ir ieņēmušas bērnu lietojot kontracepciju. Interesanti, ka šo aptauju izdarīja tieši Guttmahera institūts.

Ir pilnīgi skaidrs, ka atvieglota pieeja kontracepcijas līdzekļiem nesamazina abortu skaitu. Bet visi pretējie Planned Parenthood apgalvojumi ir nepamatoti.

Agnuz.Info