Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Iestiprināšanas sakraments ieslodzījuma vietā
06.03.2006 pl. 13:17

Polijas Baznīcas galva kardināls Jozefs Glemps 23. februārī piešķīra Iestiprināšanas sakramentu gandrīz 40 ieslodzītajiem izmeklēšanas cietumā Varšavas Služevā.

Šajos svētkos līdz ar citiem viesiem piedalījās arī Polijas Republikas Seimas priekšsēdētājs Mareks Jureks.

Svētrunā, pieminot Svētā Gara nonākšanas notikumu no Svētajiem Rakstiem, kardināls Glemps uzsvēra, ka saņemt To var katrs, kam atvērta sirds, jo Svētajam Garam nepastāv nedz mūri, nedz atslēgas. Norādot uz to, ka cilvēka vēlme ir darīt labu, kardināls aicināja lūgties katru dienu, lai šādi censtos kļūt labākiem un izplatītu Jēzus Kristus darbu. Laikā, kad visi dzenas pēc savtīgām interesēm, labs cilvēks dara visu, kas viņa spēkos, lai atklātu Dieva labestību, viņš teica.

Polijas Seima priekšsēdētājs Mareks Jureks uzsvēra Iestiprināšanas sakramenta lielo nozīmi ieslodzīto sociālās rehabilitācijas procesā. Viņaprāt, starp tām nedaudzajām labajām lietām, kas pieejamas ieslodzītajiem, ir iespēja gūt labumu no ieslodzījuma vietu kapelānu darba. „Mēs nezinām, kā veidosies viņu likteņi, tomēr viņi ir aicināti kādu dienu atgriezties normālā dzīvē,” – teica Mareks Jureks. Tomēr vienlaikus viņš atzina, ka vislabākās rehabilitācijas sistēmas neko nevarēs panāk bez personiskas piepūles, meklējot savu vietu sabiedrībā. „Esmu pārliecināts, ka tiem, kuri tic Dievam, šis sakraments dos spēkus, lai atkal varētu atgriezties un normāli funkcionēt sabiedrībā,” – secināja Seima priekšsēdētājs.

Iestiprināšanas sakramentu saņēma gandrīz 40 notiesātie un ieslodzītie, galvenokārt jauni cilvēki. Priesteris Kazimirs Piežhala, ieslodzījuma vietu kapelāns un preses sekretārs vērsa uzmanību uz to, ka Iestiprināšanas sakraments, kas ir garīgā brieduma sakraments, veidos arī notiesāto atbildības sajūtu. „Lai tie ieslodzītie, kuri pieņēma Iestiprināšanas sakramentu, arī praksē rādītu, ka ir kristieši,” – aģentūrai KAI teica pr. Piežhala.

Svinību noslēgumā kardināls Glemps no Varšavas Služevas izmeklēšanas cietuma ieslodzītajiem saņēma savu portretu. Zīmējuma autors ir viens no ieslodzītajiem. Tā otrajā pusē bija parakstījušies visi, kas saņēma no kardināla Iestiprināšanas sakramentu.

KAI