Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Vai nāves sods par pāriešanu kristietībā?
24.03.2006 pl. 19:53

Kādam Afganistānas iedzīvotājam par pāriešanu kristietībā draud nāves sods – šādu informāciju sniedza kāds Afganistānas tiesībsargājošās institūcijas pārstāvis.

Saskaņā ar islāma likumiem, kas aizliedz musulmaņiem mainīt reliģisko piederību, tiek izdarīts nāves sods, ja konvertīts atsakās atgriezties islāmā.

Abduls Rahmans tika arestēts pirms divām nedēļām, kad viņa ģimene paziņoja policijai par viņa pāriešanu kristietībā. Augstākās tiesas tiesnesis Ansarula Mavlavezada informēja, ka Rahmana tiesas process sākās 16. martā, tomēr neatklāja datumu, kad tas varētu beigties. Viņš nodēvēja reliģijas maiņu par „uzbrukumu islāmam, kas ir pretrunā ar likumu”. Vienlaikus Malavezada uzsvēra, ka tiesas procesa mērķis nav aizskart vai ierobežot citu pasaules reliģiju piekritēju tiesības.

Ja Abduls Rahmans tiks atzīts par vainīgu, tad viņš kļūs par pirmo afgāni, kurš ir notiesāts par pāriešanu no islāma citā reliģijā kopš 2001. gada, kad krita talibu režīms, kas valstī bija ieviesis šariata likumus. Tomēr Afganistānas Islama Republikas konstitūcija, ko apstiprināja 2004. gada janvārī, joprojām pasludina, ka „neviens likums nedrīkst būt pretrunā ar svēto islāma reliģiju”.

Katoļu informācijas aģentūra