Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

U2 līderis: priecājos par savu piederību kristīgai Baznīcai
29.03.2006 pl. 11:10

„Jo slavenāks es esmu, jo vairāk priecājos par faktu, ka piederu Baznīcai,” – deklarēja Bono, slavenās mūzikas grupas U2 līderis.

Ekumēniskā Informācijas aģentūra ziņo, ka pagājušajā gadā tika izdota grāmata ar intervijām, kuras ir sniedzis Bono . Daži viņa izteicieni stipri atšķiras no reliģijas traktējumiem, kas ir modē estrādes zvaigžņu vidū. Komentējot šo publikāciju, spāņu žurnāls Palabra (Vārds) secina, ka Bono ir „patiess katolis”.

Kādā no intervijām viņš teica: „Patveros žēlastībā un pieņemu kā patiesību to, ka Jēzus ir paņēmis manus grēkus sev līdzi pie Krusta.” „Nepiekrītu hipiju vīzijai par Kristu. Evaņģēlijs runā par mīlestību, kura prasa daudz, un kura dažkārt liek no daudz kā atteikties, bet toties tā ir patiesa mīlestība,” – skaidroja īru mākslinieks.

Bono vienlaikus ar Kvinsiju Džonsu (Quincy Jones) un Bobu Geldofu (Bob Geldof) pieņēma jau slimais Jānis Pāvils II, sakarā ar viņu centieniem panākt parādu atlaišanu visnabadzīgākajām pasaules valstīm. Viņu toreiz ļoti aizkustināja pāvesta vienkāršība un pazemība. Pēc audiences mūziķis teica žurnālistiem, ka ir lepns par to, ka var palīdzēt trešajām pasaules valstīm, kuras ir iemīlējis arī Jānis Pāvils II, nesot tām mierinājuma vārdus un cerību uz Kristu.

2005. gadā, koncertā, kurš pulcēja milzīgus pūļus, un kura ienākumi tika atdoti cīņai ar AIDS epidēmiju, Bono kopā ar dziedātāju Beyonce Knowles improvizēja vienkāršu melodiju lūgšanai, kura aicina būt par samarieti tiem, kas cieš no AIDS.

Jāpiemin arī vienu no intervijām, kurā dziedātājs teica, ka „laicīga atbilde uz Kristus vēsturi skan apmēram tā: „Viņš bija liels pravietis. Ir skaidrs, ka Viņam bija daudz ko pateikt. Viņš bija viens no daudzajiem labajiem cilvēkiem, tādiem, kā Elija, Muhameds, Buda, Konfūcijs.” Bet patiesībā Kristus neļauj tev tā domāt. Viņš neatstāj tev tādu izskaidrojumu. Kristus ir kas vairāk. Viņš ir Mesija, Iemiesotais Dievs – tā Viņš pats sevi ir apliecinājis. Mums atliek vienīgi pieņemt, ka Kristus ir vai nu tas, par ko viņš Sevi apliecina, vai arī kāds, kas ir pilnībā apmāts. Nav cita ceļa. Izvēle pieder tev. Doma par to, ka vēsture, civilizācija, visa pasaule ir mainījusies kristietības iespaidā, un kā šīs izmaiņas ir izraisījis kāds apmātais, man liekas pilnīgi absurda.”

Katoļu Informācijas aģentūra