Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Pro Sanctitate centra atklāšana
29.03.2006 pl. 13:16

“Šodien mums ir priecīgs notikums, māsas Rita un Liliāna atradušas jaunu mājvietu, kura tiks iesvētīta,” tā 19. marta pēcpusdienā, sākot Svēto Misi par godu kustības Pro Sanctitate jaunā centra inaugurācijai, sacīja kardināls Jānis Pujats.

Jauno mājvietu iesvētīt bija ieradies Apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Pēters Stefans Curbrigens, Zemgales diecēzes bīskaps Antons Justs, kā arī vairāki priesteri un kleriķi. Mises laikā tika iesvētīts altāris un kapela.

Sākot sprediķi, kardināls minēja, ka mājvietai dots nosaukums Mater amabilis, kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē – mīļā Dievmāte. Eminence uzsvēra kapelas nozīmi, jo tur atrodama Svētā Gara mājvieta. Savukārt altāris simbolizē Kristus Vissvētāko sakramentu. Jau 16. gadsimtā Vissvētāko sakramentu novietoja uz altāra. V.E. kardināls J. Pujats novēlēja māsām daudz Dieva svētības, turpinot darīt to, ko viņas ir sākušas. Kardināls atzina, ka ir izbrīnīts par abu māsu enerģiju. Pēc sprediķa klātesošos uzrunāja nuncijs Pēters Stefans Curbrigens. Sākumā viņš minēja, ka centrā viesojas trešo reizi un novēlēja māsām visu to labāko, apsolīdams savu tēvišķo gādību un svētību. Viņš aicināja arī nepārtraukt Dieva vārda meditāciju, brāļu un māsu kopību un rūpīgo darbu. Monsinjors P.S.Curbrigens minēja, ka saņēmis telegrammu no pāvesta Benedikta XVI sekretāra. Tajā rakstīts, ka Svētais Tēvs ļoti priecājas par pastorālo darbu, ko veic māsas, cerībā, ka tas palīdzēs turpināt misionāro darbību Latvijā. Pāvests sūta kardinālam, bīskapiem, priesteriem, apustuliskajām oblātēm un visiem ticīgajiem savu apustulisko svētību.

Pēc nuncija runas vārds tika dots Pro Sanctitate centra vadītājai Romā Džulianai Spagonei. Viņa pateicās Dievam par Tā svētību un klātbūtni šajā namā. Viešņa pateicās kardinālam Jānim Pujatam par atbalstu, uzņemot Ritu un Liliānu Latvijā, ļaujot viņām dzīvot Klostera ielā. Džuliana pateicās arī nuncijam P.S.Curbrigenam, kurš iedrošināja māsas palikt Latvijā. Paldies tika teikts bīskapiem, priesteriem, kleriķiem, diakoniem un klostera māsām, katram, kurš palīdzējis Ritas un Liliānas misijas darbā.

Noslēgumā klātesošie varēja apskatīt Pro Sanctitate jaunās telpas.

Dace Plaude, Rīga