Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Sv. Pētera baznīcas īpašnieks būs LELB
04.04.2006 pl. 19:15

Valdība otrdien nolēma, ka par Sv.Pētera baznīcas ēkas īpašnieku jāatzīst Latvijas Evaņģēliski luterisko baznīcu (LELB).

Šādu lēmumu valdība pieņēma, uzklausot Tieslietu ministrijas (TM) informatīvo ziņojumu par Sv.Pētera baznīcas likuma projekta tapšanu, portālu “Delfi” informēja TM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte.

Nolemts, ka TM līdz šā gada 31.maijam jāizstrādā un jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā likums par Sv.Pētera baznīcu, kurā kā baznīcas ēkas īpašnieks norādīta LELB.

Iepriekš bija izveidota darba grupa, kurai tika dots uzdevums izstrādāt minēto likuma projektu.

Darba grupa, ņemot vērā neviennozīmīgo situāciju, lūdza Rīgas domi un LELB informēt darba grupu par likumprojektā nostiprināmo subjektu kā Sv. Pētera baznīcas īpašnieku, kā arī iesniegt to rīcībā esošo dokumentu kopijas, kas varētu apliecināt iespējamā īpašnieka īpašuma tiesības, informē Saulīte.

Gan Rīgas dome, gan LELB informēja darba grupu par vēlmi nostiprināt attiecīgi Rīgas domes un LELB īpašuma tiesības, neiesniedzot īpašumtiesības apliecinošu dokumentu kopijas.

Tādējādi, izvērtējot visu iepriekš minēto, lai izpildītu Ministru prezidenta doto uzdevumu un izstrādātu likumprojektu par Sv. Pētera baznīcas tiesisko statusu, bija nepieciešams lemt par likumprojektā nostiprināmo subjektu kā Sv. Pētera baznīcas īpašnieku.

TM pārstāve informēja, ka valdībai tika piedāvāti trīs iespējamie risinājumi. Pirmais no tiem paredzēja likumprojektā nostiprināt Rīgas domes īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu – Svētā Pētera baznīcas ēku un zemi zem tās Rīgā, Skārņu ielā 19.

Otrs variants paredzēja likumprojektā nostiprināt LELB īpašuma tiesības uz šo nekustamo īpašumu, bet trešais - nostiprināt valsts īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu – Sv. Pētera baznīcas ēku un zemi zem tās.


Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs