Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Lietuvas kardināls piedāvā izveidot paliatīvās aprūpes centru
05.04.2006 pl. 13:34

Lietuvas kardināls Audris Jozas Bačkis piedāvāja premjerministram Aļģirdam Brazauskam izveidot Viļņā paliatīvās aprūpes centru Jāņa Pāvila II piemiņai.

Kā teica hierarhs, tad paliatīvā palīdzība ir cilvēka aprūpe atvieglojot tā sagatavošanos nāvei. Šajā jēdzienā ietilpst ne tikai ciešanu atvieglošana ar medikamentu palīdzību, bet arī psiholoģiskā palīdzība mirstošā tuviniekiem.

„Es nevēlos celt pāvesta piemiņai pieminekļus. Labāk darīt to, kas ir noderīgs cilvēkiem. Īpaši, ja atceramies Jāņa Pāvila II pēdējos dzīves gadus,” – pēc tikšanās ar premjeru teica kardināls.

Kā teica Bačkis, paliatīvo centru var ierīkot Viļņas Misiju slimnīcā, kura jūnijā tiks atdota Baznīcai. Kardināls uzskata, ka šāda slimnīca ir nepieciešama, lai varētu palīdzēt cilvēkam „godam sagaidīt nāves stundu”. Piedevām arī ES ministru padome ir norādījusi uz iespēju sniegt šādus pakalpojumus. Lai izveidotu paliatīvās aprūpes slimnīcu ir nepieciešams koriģēt valsts likumdošanu, jo pagaidām šāds medicīniskās aprūpes veids Lietuvā nav paredzēts ar likumdošanu.

Agnuz.info