Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Īrija: katoļu dievkalpojumi latviešiem
13.04.2006 pl. 14:23

Līga Oglaite

Nesen Dublinā kā arī Rušā (Rush), tika svinēti katoļu Dievkalpojumi latviešiem Īrijā. Šajā sakarā uz Dublinu bija ieradies priesteris Aleksandrs Stepanovs.

1. aprīlī dievkalpojums noritēja Dublinā sv. Pāvila baznīcā, bet 2. un 8. aprīlī Rušas - St. Maur’s  baznīcā.

Komentējot svētdienas evaņģēliju par Kristus pagodināšanu un grieķu vēlēšanos redzēt Jēzu, priesteris Aleksandrs uzsvēra, ka līdzīgi tam, ka jau Jēzus laikā, pagānu kultūra - dabas spēku godinātāja - izsmēla sevi un nespēja dot apmierinošas atbildes cilvēkam, viņa pestīšanas meklējumos, tā arī mūsdienās, nevajadzētu meklēt pestīšanu tikai sevī un ļaut savām dzīves enerģijām haotiski plūst, bet tieši otrādi - mums vajag meklēt pestīšanu ārpus mums pašiem- Jēzū Kristū!

Jēzus neaicināja mācekļus apmierināt grieķu ziņkārību, atvedot tos pie sava Mācītāja, bet gan aicināja uzlūkot Krustu, jo tieši tur Tēvs pagodināja Dēlu, jo tieši tur Dievs atklāj savu patieso vaigu, jo tieši tur visas cilvēka dzīves enerģijas tiek šķīstītas, lai cilvēks tās spētu attīstīt uz labu! Priesteris Aleksandrs aicināja katru klātesošo novērtēt savas dzīves virzienu, un ja tas izrādītos maldīgs, rast drosmi atgriezties pie Kristus!

2 .aprīlī Rušā pēc Svētās Mises, latviešiem bija iespēja noskatīties dokumentālo filmu ar retiem kadriem par Jāni Pāvilu II un interesanti, ka šīs filmas demonstrēšana sakrita ar pāvesta Jāņa Pāvila II nāves gadadienu.

Jāpiemin arī, ka ir iznācis pirmais informatīvais izdevums „Latvijas Katoļu misija Īrijā“, kuras redaktors ir priesteris Aleksandrs Stepanovs. Pirmajā Lieldienu numurā ir iespējams lasīt arī Dublinas arhibīskapa Martina Diarmuid uzrunu Triju ķēniņu dienas svinībās, kurās piedalījās dažādu valstu pārstāvji, tai skaitā arī no Latvijas!

Priesteris savas vizītes laikā apmeklēja arī tos nedaudzos latviešus, kuri šobrīd atrodas Cloverhill cietumā kā arī tikās ar Londonas Apvienotās latviešu draudzes mācītāju Elīzi Zikmani, lai apspriestu turpmākas sadarbības iespējas. Mācītāja Elīza Zikmane bija ieradusies 9. aprīlī Dublinā novadīt luterāņu Dievkalpojumu latviešiem.

Latvijas Katoļu misija Īrijā
Katedrale.lv