Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Neļāva zaimot krustu
19.04.2006 pl. 10:33

Pakistānas varas iestādes atsakās atbrīvot no ieslodzījuma kristieti Nasim Bibi. Viņa musulmaņu „pretkarikatūru” demonstrācijas laikā uzstājās pret kristiešu krusta apsmiešanu.

Kā teica Nasimas vīrs, martā gar viņu māju Kasurā (Pendžabas provincē) garām devās  musulmaņu pūļi ar lozungiem pret Džordžu Bušu un kristiešu reliģiju. Viens no demonstrantiem uzstādīja koka krustu tieši atkritumu kaudzes vidū.

To redzot Nasima izskrēja tiem pretī sakot, ka viņi aizskar kristiešiem svētu simbolu, lai gan protestē pret to, ka ar līdzīgu rīcību ir aizskarta viņu pašu ticība.

Tad viņu smagi piekāva un norāva tai drēbes. Pēc dažām stundām musulmaņu grupa pie viņas mājas atnesa vienu no galvenajiem islāma svētumiem - Kaabas attēlu, kas bija nosmērēts ar netīrumiem un apsūdzēja Nasimu zaimošanā.

Pēc tam Nasimu Bibi arestēja un ieslodzīja vienvietīgā kamerā. Nesen cietuma vadība atteicās viņu izlaist pret drošības naudu, kā arī nedeva atļauju Nasimai satikties ar radiniekiem un pārstāvjiem no kristiešu tiesību aizsardzības organizācijām.

Nasimi vīras un tās trīs dēli šodien ir spiesti slēpties, jo tos apdraud musulmaņu ekstrēmistu vardarbība, ziņo Asia News.

Jāpiebilst vēl, ka Pakistānas Kriminālkodekss paredz nāvessodu vai mūža ieslodzījumu par Korāna vai pravieša Muhameda apvainošanu.

Agnuz.info