Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Opus Dei: filma „Da Vinči kods” ir fikcija
20.04.2006 pl. 10:44

Opus Dei ir lūgusi filmas „Da Vinči kods” producentus, lai tie sniegtu skatītājiem informāciju, ka tas, ko tie redzēs uz ekrāniem nav patiesība.

Filma ar Tomu Henku (Tom Hanks) galvenajā lomā tiks demonstrēta 19. maijā atklājot Kannu festivālu.

Vēstule ir nosūtīta 6. aprīlī Japānas koncerna Sony direkcijai, kam pieder Holivudas filmu studija Columbia, kura ir uzņēmusi šo filmu. Opus Dei norādīja, ka filmas sākumā ievietota informācija, par to, ka šis ir mākslas darbs un jebkura līdzība ar reālām notikumiem ir sagadīšanās. Tas būtu „cieņu apliecinošs žests gan Jēzus Kristus personībai, gan Baznīcas vēsturei un cilvēku reliģiskajai pārliecībai”.

Opus Dei uzskata, ka Dena Brauna grāmata, pēc kuras motīviem tapusi filma, „izkropļo Kristus tēlu”, sajaucot patiesību ar izdomājumu tā, ka „beigās vairs nav iespējams nospraust robežu starp izdomu un vēsturiskiem faktiem”.

Jau daudzi vēsturnieki ir norādījuši uz grāmatā ietvertiem „izdomājumiem”, kas „apgalvo, ka kristīgā ticība balstās uz lieliem meliem un, ka Katoļu Baznīca gadsimtu gaitā ir izmantojusi nelietīgus paņēmienus un varu, lai cilvēkus atstātu neziņā”.

Opus Dei grāmatā ir attēlota nelabvēlīgā gaismā, kā organizācija, kas nešaubīgi ir gatava izmantot jebkuras metodes, arī slepkavības, lai tikai netiktu atklāta patiesība par Jēzus un Marijas Magdalēnas pēcnācējiem.

100 miljonus dolārus vērtajā filmā, kuras režisors ir Rons Hovards (Ron Howard), spēlē tādas slavenības, kā Toms Henks  profesora Roberta Langdona lomā, kā arī franču aktieri – Odrija Tatū (Audrey Tautou) kriptogrāfes lomā un Žans Reno (Jean Reno) policijas komisāra lomā.

Katoļu Informācijas aģentūra