Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Zaglis aplaupījis 850 baznīcas
24.04.2006 pl. 14:14

43 gadus vecais Kristofers Kulthards ir apzadzis 850 baznīcas un citas reliģiskām vajadzībām izmantotas ēkas, kas ir izvietotas gar M4 trasi Anglijā.

Pagājušajā nedēļā karaliskā tiesa Ipsvičā piesprieda viņam piecu gadu cietumsodu.

Aresta laikā policija pie viņa atklāja Automobilistu asociācijas ceļvedi, kurā noziedznieks bija atzīmējis visas baznīcas, kuras bija nolēmis aplaupīt.

Kulthards ir dzimis centrālajā Anglijā, Jorkšīras grāfistē, zagt sācis 13 gadu vecumā. Viņš ir apbraucis visu Angliju un Velsu, apstājoties viesnīcās un aplaupot baznīcas. Kopsummā viņš ir nolaupījis apmēram 2000 sterliņu mārciņas, kas arī izskaidro viņam piespriestā cietumsoda ilgumu – 5 gadus.

Bijušais policists Niks Tolsons, kas ir nodibinājis savu aģentūru, lai pasargātu baznīcas no zagļiem, teica, ka, lai gan nacionālajā līmenī zādzību skaits ir samazinājies, baznīca daudziem noziedzniekiem joprojām ir vieta, kurā viegli „strādāt”. Tolsona organizāciju sponsorē vairāki kristīgie fondi. Tolsons brauc uz dažādām draudzēm, stāsta, mācītājiem un draudžu locekļiem par to, kā panākt vislielāko drošību dievnamos un arī to, kā reaģēt satiekoties ar zagli.

Pagājušajā gadā Lielbritānijas baznīcas ir aplaupītas par apmēram 7. milj. dolāriem. Kā teica Brajens Kings – darbinieks apdrošināšanas firmā, kas specializējas baznīcu apdrošināšanā, tad katrai piektajai baznīcai Anglijā ir jārēķinās ar to, ka tā tiks aplaupīta vismaz vienu reizi gadā.

Blagovest - info