Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Bīskaps aicina nededzināt kūlu
28.04.2006 pl. 09:04

Polijā, Varmiņskas arhidiecēzes bīskaps Jaceks Ježierskis brīdināja lauksaimniekus, lai tie atturētos no pērnās zāles dedzināšanas, jo tas uzliek tiem „morālu atbildību”.

Īpašā vēstulē, kas tiks nolasīta šajā svētdienā visās diecēzes baznīcās, bīskaps aicina būt atbildīgiem un rūpēties par kopējo labumu un dabu.

„Jūtot atbildību un rūpes par kopējo labumu, kas ir arī augu un dzīvnieku pasaule, ir jāmeklē citas iespējas kā savest kārtībā laukus un pļavas. To dedzināšana liecina par atbildības un iztēles trūkumu,” – raksta bīskaps Ježierskis.

Bīskaps kūlas dedzināšanu uzskata par kaitīgu, jo tas nodara daudz ļauna, arī padara zemi neauglīgāku. „Par uguns upuriem kļūst augi, dzīvnieki, putni,” – norāda bīskaps. Tāpat viņš vērš uzmanību arī uz dūmiem, kas satur dažādas kaitīgas vielas, tai skaitā vēzi veidojošas, kā arī uz to, ka dūmi bieži apdraud ceļu satiksmi.

Vienlaicīgi bīskaps slavēja arī Valsts un Mednieku Ugunsdzēsēju vienības: „Viņus ir jāciena par to pūlēm dzēšot ugunsgrēkus pļavās, laukos un to apkārtnē.”

Saskaņā ar Polijas Valsts Ugunsdzēsības Dienesta rīcībā esošajiem datiem, Varmiņskas - Mazurskas apgabalā pēdējā mēneša laikā ir izdeguši lauki, pļavas, un citas zemes jau vairāku desmitu hektāru platībā.

Katoļu Informācijas aģentūra