Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Sv. Marijas Magdalēnas baznīcai jauns altāris
05.07.2006 pl. 10:03

Rīgā, 2. jūlijā, Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā tika iesvētīts jauns altāris.

Svinīgajā Svētajā Misē piedalījās bīskaps Jānis Cakuls, draudzes prāvests Juris Škapars, viceprāvests Jānis Budkāns, kā arī diakoni Viktors Siļčonoks un Haralds Broks.

Kardināls Jānis Pujats nevarēja piedalīties iesvētīšanas Svētajā Misē, tāpēc altāra iesvētīšana bija uzticēta Sv. Marijas Magdalēnas draudzes prāvestam Jurim Škaparam.

Altāris tika uzstādīts par ziedojumos iegūto naudu. Savā sprediķī priesteris Juris Škapars pateicās visiem, kuri palīdzēja altāra uzstādīšanā ar savām lūgšanām, ieguldīto darbu un ziedojumiem. Taču īpašu pateicību priesteris izteica Rīgas Amatniecības vidusskolas puišiem, kā arī vidusskolas direktoram Arvīdam Verzam. Altāris, kurš veidots no Amerikas riekstkoka, tapa kā Rīgas Amatniecības vidusskolas pēdējo kursu audzēkņu diplomdarbs. Baznīcas uzpošanā visas nedēļas garumā savu roku pielika arī draudze.

Priesteris uzsvēra, ka altāra uzstādīšana ir lieli svētki draudzei, kā arī pateicās Dievam par jauno altāri. Draudzes locekļi savu pateicību Dievam izteica ar slavēšanu 2 stundu garumā pirms Svētās Mises.

Kristiāna Reingolde, LRKB IC