Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Mācās pārvērst darbu lūgšanā
06.07.2006 pl. 10:19

No 30. jūnija līdz 11. jūlijam, Aizputē notiek starptautiska nometne meitenēm, kuru organizē Rīvas kultūras centrs no organizācijas Opus Dei sadarbībā ar Barselonas Universitātes Studentu Kultūras centru.

Kā pastāstīja priesteris Luis no Barselonas, kurš ir meiteņu garīgais vadītājs, nometnei ir divi mērķi - sociālais un garīgais. Sociālā mērķa būtība ir klapošana  pansionātā "Rokaiži" pie veciem un slimiem cilvēkiem, bet garīgais – katras dienas Sv. Mise un meditācijas. Priesteris uzsvēra, ka meitenēm tā būs interesanta, derīga pieredze, jo caur šāda veida nometnēm ir iespējams realizēt organizācijas Opus Dei galveno mērķi - pārvērst darbu par lūgšanu, mācīties kalpot cilvēkiem un padarīt svētīgu savu ikdienas darbu un dzīvi. Tā kā nometne ir starptautiska, tad daudz meiteņu ir ieradušās no Spānijas. Kā pastāstīja Andrea un Goija no Barselonas, viņas jau iepriekš ir piedalījušās vairākās šāda veida nometnēs un kā atzina, tas ir ļoti interesanti un aizraujoši - ceļot uz kādu valsti, uzzināt daudz ko jaunu par šo valsti no kultūras aspekta, iepazīt vietējos cilvēkus, dabu, kas Latvijā liekoties ir īpaši zaļa.

Svarīga loma ir kopējai sadzīvošanas mākslai ar latviešu meitenēm, kurām tomēr ir daudz mierīgāks temperaments, kā arī iepazīt vietējās tautas tradīcijas. Savukārt latviešu meitenēm, kā pastāstīja Katrīna no Ogres, tā ir vienreizēja iespēja praktizēties spāņu valodas apguvē.

Kā meitenes atzīmēja, liela loma ir arī nometnes kristīgajam kontekstam, kas caurvijās katru dienu, jo kalpošana tieši veco ļaužu pansionātā ir kas jauns meitenēm, kuras komfortabli un ērti ir pastāvīgi nodrošinātas, dzīvojot Barselonā. Tagad, dzīvojot nometnē, ir jāatsakās no šīm ērtībām, ko piedāvā lielpilsēta, vēl vairāk – ir jāsaskarās ar kaut ko tādu, par ko ikdienā meitenes neaizdomājas. Un tie ir šie vientuļie, vecie un slimie cilvēki. Redzot to, ka viņu ikdienā parasti nekas jauns nenotiek, ir milzīgs prieks ienest šajā vienmuļajā ikdienas dzīvē savu dzīvesprieku, jaunības un degsmes dzirksti. Ir liels gandarījums, redzot, ka veco ļaužu sejas atplaukst smaidā un acīs iemirdzas prieks. Andrea pasvītroja, ka šajā nometnē nav tik būtiska konfesionālā piederība, kā tas, ka viņām ir iespēja kalpot citiem, svarīgs ir biedriskums, kas valda visapkārt. Priesteris Luis atzīmēja, ka viņaprāt, Latvijā  reliģiskā tradīcija ir ļoti labi saglabājusies un novēlēja mūsu tautiešiem to nepazudēt, jo tas ir vienīgais, patiesais ceļš uz laimi.

Sanita Zustere /Vatikāna Radio- Liepājā/
Katedrāle.lv