Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Plāno darbus un atskatās uz padarīto
08.07.2006 pl. 13:12

Jūlija sākumā, kārtējo reizi Liepājas domē, notika Reliģisko lietu komisijas sēde. Darba kārtībā tika aplūkoti vairāki jautājumi saistībā ar atbalstu bērniem nometnēs un līdzekļu piešķiršanu Viljama Harnesa koncertam.

Viens no jautājumiem, kurš bija jāizskata, bija Viljama Harnesa koncerta atbalstīšana, kas notiks 2006. gada 20. jūlijā, Liepājas „ Pūt, vējiņi! ”estrādē.

Viljams Harness jau ir viesojies Latvijā septiņas reizes, sniedzot koncertus dažādās Latvijas baznīcās un estrādēs. Viljams, dziedot dievnamos, radio un  televīzijā, izplata Kristus mīlestību. Lai gan viņa skaistais tenors skan angliski, dziesmas Dieva godam, pārvar visas kultūras un valodas barjeras. Reliģisko lietu komisija konstatēja, ka Liepājas domes finanšu komiteja ir piešķīrusi līdzekļus šim koncertam, kā arī skatuves apgaismojuma īrei, un koncerts notiks.

Nākamais darba kārtības jautājums bija jāizskata, saistībā ar atbalstu bērniem nometnēs. Jau iepriekš, Reliģisko lietu komisijai tika iesniegts lūgums no organizācijas „Jaunatne ar Misiju”, kura lūdza izskatīt jautājumu par dalības maksu segšanu bērniem organizētajās nometnēs, kuras notiks 10. - 14. 07. un 17. - 21.07. Šīs nometnes organizē trīs organizācijas - „Jaunatne ar Misiju”, „Liepājas Jaunie Vanagi” un „Exodus” no Īrijas. Nometnes mērķis ir, lai bērni vairāk iepazītu Dievu un piedzīvotu Viņu nometnes laikā, darbojoties radošās darbnīcās, Bībeles nodarbībās, dziesmās, dejās, sporta aktivitātēs, pārgājienos, u.c. pasākumos. Organizāciju darbība ir vērsta uz darbu ar riska grupas bērniem un bērniem no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm.

Tā kā šādiem bērniem nav iespēja segt nometnes izdevumus, tad organizācija „Jaunatne ar Misiju”, lūdza atbalstīt šos bērnus finansiāli, lai segtu viņu dalības maksu par nometni.

Līdzīga satura nometne jau bija notikusi pagājušogad Tosmarē, kur tika iegūta laba un dziļa pieredze, līdz ar to, iespējams, ka arī šogad šie bērni tiks finansiāli atbalstīti.

Saistībā ar vasaras nometnēm, Romas Katoļu Baznīcas sv. Jāzepa draudzes prāvests Marcins Vozņaks, Reliģisko lietu komisiju iepazīstināja ar vasaras svētdienas skolu sv. Meinarda baznīcā, kura notiks no 10.07.- 10.08. Šīs skolas priekšrocība ir tāda, ka tajā var piedalīties dažādu konfesiju bērni vai arī nekristieši , no 6 līdz 13 gadu vecumam, un bērniem ir iespēja ņemt dalību nometnē jebkurā laikā - uz dažām dienām vai pat vienu - atkarībā no vecāku ieskatiem.

Pēdējais no jautājumiem, kuru izskatīja šajā sēdē, bija atskats uz pagājušo sēžu darbību un padarīto. Reliģisko lietu komisija bija patīkami pārsteigta, jo kā pastāstīja Liepājas Reliģisko lietu komisijas sekretāre Brigita Dreiže, padarīto darbu apjoms un rezultāti bija ļoti iepriecinoši. Šeit var minēt vairākus būtiskus pasākumus, kurus Reliģisko lietu komisija bija noorganizējusi, sākot savu darbu 2005. gada aprīlī. Šajā laikā tika izveidots ekumēnisks raidījums Liepājas TV „Dzintare”, noorganizēta Liepājas baznīcu zvanu zvanīšana vienā laikā visā pilsētā, noorganizēti vairāki ekumēniski pasākumi skolēniem, kā arī kristīgās mācības pasniegšana Liepājas skolās. Noorganizēts 5. Starptautiskais Ērģeļmūzikas festivāls Liepājā, ekumēniskais dievkalpojums Lūgšanu nedēļā, ekumēniskais pasākums „Krusta ceļš ”, bet Liepājas dievnamiem, ar reliģisko lietu komisijas atbalstu, piešķirts arhitektūras pieminekļa statuss.

Pašreiz darbs rit pie Zinību dienai veltīta pasākuma organizēšanas.

Sanita Zustere /Vatikāna Radio- Liepājā/
Katedrāle.lv