Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Kristieši atpūšas un sakopj Karostu
28.07.2006 pl. 16:55

Šodien un rīt vairāk nekā 100 Latvijas Kristīgās studentu brālības jaunieši Liepājā, Karostas teritorijā, sakops bijušo zirgu sporta manēžas teritoriju, Zemgales ielu aptuveni trīs hektāru platībā un "Beberliņu" apkārtni Karostā, informēja domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Ar šīm lielajām talkām noslēgsies nedēļu ilgušais projekts "TeLiepa" Karostā, kurā piedalās jaunieši no Latvijas Kristīgās studentu brālības, Vācijas un ASV. Projektu, kura laikā jaunieši ne tikai atpūšas nometnē, bet arī sakopj pilsētu, ar 1800 latu finansējumu atbalstījusi arī Liepājas dome. Jaunieši dzīvo Liepājas 15. vidusskolā. Nometnes laikā jauniešiem atpūta mijas ar darbu - studenti īpašās lūgšanās slavē Dievu, atpūšas un katru dienu veic arī ko lietderīgu, sakopjot Karostas teritoriju. Jaunieši šonedēļ jau sakopuši vindsērfinga kluba "Rietumkrasts" teritoriju, Ziemeļu molu un Karostas parku.

Šodien notika nometnes lielākais pasākums, kura laikā tika attīrīta ar krūmiem un zāli aizaugusī bijušās zirgu sporta manēžas apkārtne un tai pieguļošā Zemgales iela vairāk nekā trīs hektāru platībā. Darbus koordinē pašvaldības aģentūras "Nodarbinātības projekti" darbu vadītāji.

Rīt plkst. 11 paredzēta "lielā tīrīšanas diena" atpūtas bāzē "Beberliņi". Talkā "Beberliņos" var piedalīties visi interesenti. Pēc darba vakarā paredzēta kopīga atpūta Latvijas 1.rokkafejnīcā. Domes Vides daļa vienojusies, ka savāktos sadzīves atkritumus, izcirstos krūmus un zāli bez maksas pieņems Liepājas reģiona sadzīves atkritumu poligonā "Ķīvītes".

eliepaja.lv
Foto: teLiepa