Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Spēļu dienas
04.08.2006 pl. 13:16

Jau trešo gadu pēc kārtas, Liepājas diecēzē, Grobiņā – Sv. Brigitas baznīcā tiek organizētas Spēļu dienas Grobiņas bērniem un jauniešiem.

Spēļu dienas ir tapušas ar Grobiņas Romas katoļu Baznīcas draudzes un Grobiņas domes atbalstu – bērnu un jauniešu brīvā laika organizēšanai vasaras mēnešos.

Spēļu dienu iniciators un organizators, Grobiņas draudzes prāvests Mariušs Kempa sacīja, ka uz Spēļu dienām ir aicināts ikviens skolas vecuma bērns, neatkarīgi no ticības un konfesionālās piederības. Šogad Spēļu dienas iesākās 7. jūnijā un turpināsies līdz 30.augustam. Tās notiek katru trešdienu no plkst. 10:00 līdz 18:00. Bērni var ierasties jebkurā laikā, kā arī doties prom, kad vien vēlas. Spēļu dienās ir iesaistījušies vairāki pedagogi. Jūnija un jūlija mēnešos, Spēļu dienas vadīja Lietuvas Kristīgās koledžas studente - Kristīna Gudzika, bet augusta mēnesī – pedagoģes Margarita Ķude un Ērika Zignere.

Bērniem tiek piedāvātas dažādas aktivitātes gan svētdienas skolas telpās, gan baznīcas dārzā – tās ir zīmēšana, aplikācijas, galda spēles – novuss, galda teniss, kā arī citas spēles un rotaļas. Kā pastāstīja daži no Spēļu dienu dalībniekiem: Sintija, Rafaella un Ēriks, bērni labprāt iesaistās šajās rotaļās un spēlēs, paši ierosina kaut ko jaunu, sadarbojas savā starpā, bet jaunpienācējus iepazīstina ar Spēļu dienu norisi un notikumiem. Konfliktsituācijas cenšas risināt mierīgā un  biedriskā ceļā. Bērni atzina, ka šajās dienās ir ļoti interesanti un jautri, ir iespējams iegūt daudz jaunu draugu.

Šāds pasākums vasaras garumā ir ļoti svarīgs un aktuāls, jo lielākoties, bērni un jaunieši vasaras brīvlaika periodu pavada bezmērķīgi, tā arī neatrodot sev atbilstošu nodarbību. Spēļu dienas palīdz mērķtiecīgāk pavadīt brīvo laiku, kā arī attīsta katra bērna vai jaunieša radošās spējas, iztēli un fantāziju, dod vajadzīgās audzinošās un tikumiskās vērtības.

Pašreiz Spēļu dienas notiek tikai trešdienās, bet nākotnē ir paredzēts tās paplašināt gan piesaistot cilvēkus, kas vēlas sadarboties, gan arī meklējot finansiālu atbalstu.

Sanita Zustere /Vatikāna Radio – Liepāja/
Katedrāle.lv