Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

V Starptautiskais Ērģeļmūzikas festivāls Liepājā
25.08.2006 pl. 09:08

No 7. līdz 17. Septembrim piekto reizi notiks Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes organizētais Starptautiskais Ērģeļmūzikas festivāls.

Šogad festivāls norisināsies trīs Liepājas baznīcās – Sv. Trīsvienības (attēlā), Sv. Annas baznīcās un Sv. Jāzepa katedrālē, kā arī plānoti koncerti Rucavā un Kuldīgā.
 
Festivāla ietvaros klausītājiem tiks piedāvāti 8 koncerti, kuros piedalīsies 15 dažādi mūziķi, kas pārstāvēs četras valstis – Latviju, Lietuvu, Krieviju un Vāciju. Koncertu programmas būs orientētas uz dažādām gaumēm un dažādām paaudzēm. Būs klausāma gan ērģeļmūzikas klasika, sākot ar Baha darbiem un 19. gs. spožākiem piemēriem līdz pat 20. gs. krievu mūzikas ekstravagancēm. Tādējādi ikviens apmeklētājs varēs izvēlēties sev vistīkamāko programmu un mākslinieku sniegumu.
 
Īpašs piedāvājums būs arī pašai jaunākajai klausītāju paaudzei. Interesantu un aizraujošu ceļojumu ērģeļmūzikas pasaulē gatavo pasaulē godalgotākā un pazīstamākā latviešu ērģelniece Iveta Apkalna kopā ar festivāla māksliniecisko vadītāju, Liepājas pilsētas ērģelnieku Lotaru Džeriņu un ceļojošā leļļu teātra "Maska" aktieriem.
 
Ērģeļmūzikai Liepājā ir senas tradīcijas. Par to liecina kaut vai tas, ka no trīs lielākajām Latvijas ērģelēm divas atrodas Liepājā – Sv. Trīsvienības un Sv. Annas baznīcās. Sv. Trīsvienības baznīcas joprojām skan lielākās vēsturiski nepārbūvētās mehāniskās ērģeles pasaulē un tas ir liels vilinājums daudziem izciliem māksliniekiem. 

Biļetes uz 5. Starptautiskā Ērģeļmūzikas festivāla koncertiem Liepājā var iegādāties Liepājas Latviešu biedrības nama kasē. Biļešu cena koncertiem Liepājā ir Ls 2. Skolēni, studenti, pensionāri un dienas lasītāju kluba biedri biļetes var iegādāties par Ls 1. pirmsskolas vecuma bērniem ieeja koncertos ir par brīvu.

  • Festivāla programmu skatīt šeit.

Organizatori:
Telefons: 3404779


Foto: trinitatis.lv