Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

9. Starptautiskais Garīgās mūzikas festivāls
01.09.2006 pl. 14:46

9. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls šogad notiks no 22. augusta līdz 11. septembrim Rīgā, Jūrmalā un Liepājā.

Arī šogad festivālā turpināsies iepriekšējos gados iedibinātās tradīcijas – notiks labdarības koncerts; būs iespēja dzirdēt latviešu komponistu jaundarbu pirmatskaņojumus; viesu autorkoncerts ar pašu komponistu līdzdalību (šogad īpašais viesis būs pasaulē plaši pazīstamais komponists Aleksandrs Knaifels). Festivālā piedalīsies arī viesmākslinieki no Austrijas, Anglijas, Itālijas, Lietuvas un Igaunijas.

Būtisks šī gada festivāla akcents ir Mocarta 250. jubileja, tādēļ Garīgās mūzikas festivāla atklāšanas koncerts iesāksies ar V. A. Mocarta moteti Exsultate, jubilate, vēlāk festivālā skanēs arī Kronēšanas mesa un Rekviēms.

Noslēguma koncertam 11. septembrī festivāla mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais ir izvēlējies Bendžamina Britena Kara rekviēmu. Par savu izvēli Māris Sirmais stāsta: „ Kara rekviēms radies pēc otrā pasaules kara un ir veltīts karā kritušajiem B. Britena draugiem. Diemžēl, šis rekviēms ir aktuāls arī šodien, jo karš turpinās, tikai tas ir transformējies terorismā. Šogad aprit pieci gadi kopš pasaulē lielākā teroristu uzbrukuma Pasaules tirdzniecības centram ASV. Atskaņojot šo skaņdarbu, vēlamies godināt terorisma upuru piemiņu.”

Vairāk par festivālu un festivāla programmu www.koris.lv.