Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Laulības baznīcās sasniedz rekordskaitli
09.09.2006 pl. 17:09

4. septembrī Liepājas domē notika kārtējā Reliģisko lietu komisijas sēde. Šoreiz darba kārtībā tika izskatīti vairāki jautājumi.

Sēdes sākumā tika apskatīts jautājums, kas saistījās ar 4. septembrī Zinību dienai veltīto Liepājas biedrības namā notikušo pasākumu - Alūksnes Ernsta Johana Glika bībeles muzeja un Latvijas bībeles biedrības ekspozīcijas izstādi. Vairāk par šo pasākumu pastāstīja Sv. Annas luterāņu draudzes mācītājs Jānis Bitāns, kurš komisijas locekļus iepazīstināja ar jau realizējušos projektu un informēja par tā norises gaitu.

Viens no Reliģisko lietu komisijas sēdes locekļiem ir arī Liepājas pilsētas dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Dzintra Reisa, kura izteica pateicību dažādu konfesiju un draudžu mācītājiem par to, ka jaunie pāri tiek laulāti baznīcās.

Viņa atzīmēja, ka jūlija mēnesī laulību ceremonijas baznīcās ir notikušas 129 pāriem, bet augusta mēnesī - 150 pāriem, kas praktiski ir sasniedzis rekordskaitli. Dzimtsrakstu nodaļas vadītāja uzsvēra, ka sadarbība ar dažādu draudžu mācītājiem ir ļoti laba, īpaši ņemot vērā to, ka dokumentācijas jautājumu kārtošanā nav saskārusies ar kādām problēmām vai pārpratumiem. Dzintra Reisa pateicās arī par jauno pāru sagatavošanas periodu pirms laulībām no Baznīcas puses, kas ir ļoti svarīgs faktors turpmākās ģimenes veidošanā un izteica cerību, ka arī dzimtsarakstu nodaļā būtu vēlams ieviest šādu praksi, kas palīdzētu jaunajiem cilvēkiem ieiet kopīgajā dzīvē ar jau nelielu teorētisko bagāžu par ģimenes dzīves jautājumiem.

Cits darba kārtības jautājums skāra Reliģisko lietu komisijas sēdes darbības un aktivitāšu realizējamo plānu līdz nākošā gada sākumam. Reliģisko lietu komisijas sēde nolēma, ka Latvijas valsts svētkos, 18. novembrī, kā katru gadu, notiks ekumēniskais dievkalpojums. Šoreiz tas notiks Ciānas baptistu baznīcā, plkst.18. vakarā. Atšķirībā no pārējiem gadiem, šoreiz dievkalpojumā iesaistīsies ne tikai dažādu konfesiju mācītāji, bet arī dažādu draudžu kori.

Tika arī nolemts, ka būs rīkots pasākums skolēniem, kurā tiks pastāstīts un paskaidrots par Visu Svēto dienu, jo skolēniem šī diena asociējas ar helovīndienas norisēm, kuru svinēšana ir plaši izplatīta ārzemēs. Tāpat arī dažādi informatīvi pasākumi noritēs pirms Ziemassvētkiem, lai skolēniem ļoti vienkāršotā veidā izskaidrotu Adventa un Ziemassvētku nozīmi no reliģiskā viedokļa. Protams, arī kā katru gadu, neizpaliks bez kopīga ekumēniska dievkalpojuma šajā laikā.

Nākošā Reliģisko lietu komisijas sēde notiks 2. oktobrī, kurā komisijas locekļi jau konkrēti vienosies par informatīvo pasākumu laikiem un vietām.

Sanita Zustere /Vatikāna Radio – Liepājā/
Katedrāle.lv