Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Aicinājums atgriezties pie Adventa un Ziemassvētku patiesās nozīmes
12.09.2006 pl. 11:25

Septembra sākumā ar plakātu akciju „advents ir decembrī” Vācijas Katoļu Sieviešu Apvienība (VKSA) nolēma vērsties pret priekšlaicīgu adventa kņadu.

„Piparkūkas un Ziemassvētkiem raksturīgie ēdieni atrodami lielveikalu plauktos jau septembrī”, saka E.Štula, Vircburgas diecēzes VKSA vadītāja. Apstāklis, ko nedz viņa, nedz 15 000 šīs diecēzes apvienības locekles negrasās atbalstīt. „Bez jebkādas saprašanas un sagatavošanās gan adventa laikam, gan arī Ziemassvētkiem tiek laupīta to burvība un patiesā nozīme”. Advents ir decembrī un advents nav Ziemassvētki.

Ideja šai akcijai nāk no Vācijas Evaņģēliskās Baznīcas. „Tādā veidā tā kļūst par starpkonfesionālās vienotības zīmi”, atzīst E.Štula. Viņa aicina patērētājus savā apziņā paturēt gada ritmu. No uzņēmējiem tiek sagaidīts, ka veikali tiks noformēti adventam ne agrāk par novembra beigām.

Akcijas ietvaros VKSA izdos plakātus un dažādus ieteikumus. Kādā brošūrā tiek aicināts pārdomāt mūsu attiecības ar laiku un tiek piedāvātas dažādas idejas adventa un Ziemassvētku noformējumiem.

sem. Mihails Volohovs pēc
www.advent-ist-im-dezember.de