Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Lietuvā horoskopi ir apšaubāma informācija
15.09.2006 pl. 09:05

No 1. septembra Lietuvā ir stājies spēkā likums, kas masu informācijas līdzekļiem uzliek par pienākumu brīdināt par horoskopu un pareģojumu apšaubāmību.

Tādējādi Lietuvas likumdevēji grib pasargāt savus pilsoņus no to negatīvās ietekmes.

Kā ziņo aģentūra ELTA, saskaņā ar likuma par sabiedrības informēšanu jauno redakciju, publiskās informācijas sniedzēji „nedrīkst radīt iespaidu, ka astrologi, hiromanti, ekstrasensi, bioenerģētiķi var dot padomus par nākotni, veselību, naudu utt.”

Kā teica Lietuvas Seima Zinātnes, izglītības un kultūras darba grupas priekšsēdētāja Audrone Pitrenene, likums neparedz horoskopu aizliegšanu masu informācijas līdzekļos, tie joprojām var tikt publicēti, skanēt radio un TV. Vienkārši ir jābūt norādei, ka publicētā informācija nav pārbaudīti fakti. Kā to pasniegt, katra izdevniecība varēs lemt pati.

„Mēs nevēlamies, ka masu informācijas līdzekļi rīkotos nekorekti, virzot cilvēkus uz ticību pareģojumiem un horoskopiem, tāpēc arī pieņēmām šādu likumu. Tas ir preventīvs pasākums, kas darbosies ne vienu vien gadu,” teica A. Pitrenene.

Savukārt Lietuvas Katoļu Baznīcas pārstāvji jauno likumu uzņēma mierīgi un atturējās no tā komentēšanas. Tēvs Lenginas Virbalas nebrīnās par cilvēku vēlmi izzināt savu nākotni: „To dara ar dažādām metodēm, arī ar horoskopu palīdzību, kas nevis pamudina cilvēku risināt savas problēmas pašam un uzņemties atbildību par savu rīcību, bet sniedz dažādus nepamatotus ieteikumus.”

Priesteris pauda viedokli, ka ticība horoskopiem pazemo cilvēku, kurš ticot tiem kļūst nespējīgs uzņemties atbildību par savu dzīvi un likteni, un tādējādi atsakās būt brīvs, atbildīgs un pilnvērtīgs cilvēks.

Blagovest - info