Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Cerība šodienas kristietim
25.09.2006 pl. 10:45

No 8. līdz 10. septembrim Rīgas Katoļu ģimnāzijas kapelā notika katoļu misijas Effata organizētā konference ”Cerība šodienas kristietim”, kuru vadīja Dons un Patrīcija Tērbiti no ASV.

Tajā viņi uzsvēra nepieciešamību kristiešiem mainīt negatīvo priekšstatu par sevi un vairāk ieticēt Dieva mīlestībai un varenībai.

Piektdienas vakarā Dons daudz runāja par dzīves rūpēm, kuras Dievs grib paņemt no mūsu pleciem. Plkst. 20.30 viņš aicināja visus dalībniekus savas grūtības, skumjas un problēmas nolikt uz Rīgas katoļu ģimnāzijas kapelas altāra un vairs neņemt atpakaļ. Šis laiks pēc tam bieži sarunās parādījās kā brīdis, kad kāds ir uzticējies Kungam.

Dons un Patrīcija mācīja, ka daudzi kristieši tic mūžīgajai dzīvei, bet netic tam, ka Dievs par viņiem var rūpēties jau šeit virs zemes. Tāpēc viņi ir nomākti un skumji. Negatīvais priekšstats par sevi veidojas grēka ievainotās apkārtējās vides (televīzijas, darbā piedzīvotu problēmu, sāpīgu ģimenes attiecību, utml) iespaidā, bet tas nav tas, ko Dievs mums ir sagatavojis. Dievs grib un var dot vairāk. Viņi aicināja lūgt Svēto Garu, lai Viņš salauž šo negatīvo rāmi, kurā esam paši sevi iesprostojuši, un atklāj patiesību par to, kas mēs esam Dieva acīs – Viņa mīļotie bērni. „Dievs ir labs Dievs, un Viņš grib, lai Viņa bērni ir laimīgi”, mācīja Dons. „Tās ilgas un sapņus, kurus Viņš ir ielicis mūsu sirds dziļumos, Viņš vēlas arī piepildīt. Iedrošinu jūs spert soli ticībā un uzdrošināties īstenot tos. Lūgt, lai Dievs paplašina jūsu robežas gan attiecībā uz profesionālo izaugsmi, gan kalpošanu baznīcā, gan savstarpējām attiecībām ģimenē, gan arī galu galā attiecībā uz to, cik svēti un tuvi Viņa sirdij varat būt.” Tērbiti uzsvēra lūgšanas un regulāras Svēto Rakstu lasīšanas lomu. Patrīcija mācīja, ka iztēlē ir jāzīmē pozitīvs tēls par savu nākotni. Jālasa Dieva apsolījumi un jāiegaumē tie. Jāļauj Dieva Vārdam iespiesties apziņā un pārveidot to.

Kopā ar Tērbitiem starptautiskās katoļu organizācijas Renewal Ministries misijas braucienā uz Latviju bija atbraukuši vēl pieci cilvēki, kas konferences dalībniekiem kalpoja ar aizlūgšanām un liecināja par to, cik radikāli Dievs ir izmainījis viņu dzīves un kādas brīnišķīgas dziedināšanas ir dāvājis gan viņiem personīgi, gan viņu tuviniekiem.

Daudzi no konferences dalībniekiem bija iepazinušies jau iepriekšējos Dona un Patrīcijas vadītajos vīriešu un sieviešu garīgās atjaunotnes semināros un tagad ar prieku atkal satikās un pārrunāja, kā Dievs mainījis viņu dzīves pēdējā gada laikā. Kafijas pauzēs varēja dzirdēt personīgas un dziļas sarunas par to, kā Dievs uzrunā ikdienā, kā atbild uz lūgšanām, māca pazemību. Kā konferences viesis un dalībniekiem par lielu prieku sestdien Svēto Misi celebrēja ilggadējais Effatas garīgais vadītājs priesteris Zbigņevs Stankēvičs, kas pēdējos četrus gadus studē Romā.

Konferences noslēgumā dalībnieki bija aicināti dot liecības par to, kā Dievs ir darbojies viņu dzīvēs. Daudzi apliecināja, ka konferences laikā ir apņēmušies mainīt konkrētas lietas savā dzīvē. Aldis noslēdza savu liecību, atsaucoties uz Dona vārdiem: „Jāsper solis un sevī jāatsakās. Un ja tu atsakies no visas sirds, tad nāks Dieva svētība”. Gunta, kurai pavisam nesen ir nomiris tēvs, atzina: „Šorīt piecēlos un sapratu, ka manī ir ienācis liels miers attiecībā par pagātni. Ir sākusies jauna diena.” Jānis no Rīgas, kas vīriešu garīgās atjaunotnes semināros piedalās jau vairākus gadus, atzina, ka Dievs ar katru gadu viņa dzīvē paver arvien jaunus apvāršņus. Bet ja kādreiz tās bija mazas teritorijas, tad tagad tās ir arvien plašākas. Būtiskas izmaiņas viņa dzīvē ienesis tas, ka viņš sācis katru dienu lasīt Svētos Rakstus.

Vladimirs no Jelgavas atzinās, ka sestdien pēc aizlūgšanas esot bijis kā no prieka apreibis. Tā kā viņam vajadzējis pēcpusdienā agrāk doties projām, tad gājis visiem klāt un lūdzis Dieva svētību. Pēc tam sācis sev iekšēji pārmest, kāpēc uzbāzies cilvēkiem, it kā viņam visvairāk svētības vajag, „bet tad Dievs man brīnišķīgi atbildēja ar Svēto Rakstu vārdiem no 1.Mozus grāmatas Es svētīšu tos, kas tevi svētī!”.

Pēc sešām Latvijā pavadītām dienām ASV misionāri devās tālāk uz Ukrainu, kur vadīs garīgās atjaunotnes semināru 400 lūgšanu grupu līderiem, bet pēc gada viņi atkal plāno ierasties Rīgā.

Ingrīda Puce
Katoļu Baznīcas Vēstnesis