Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Rosina ilgāk uzraudzīt jaunās reliģiskās organizācijas
26.09.2006 pl. 19:40

Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas frakcija iesniegusi izskatīšanai Saeimā grozījumus Reliģisko organizāciju likumā.

Šie grozījumi paredz iespēju ar Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieka lēmumu vēl uz desmit gadiem pagarināt ikgadējo pārreģistrāciju jaunajām reliģiskajām organizācijām, informēja TB/LNNK pārstāvis Rolands Pētersons.

Šobrīd likums nosaka, ka to konfesiju un reliģiju draudzēm, kuras pirmo reizi uzsāk savu darbību Latvijas Republikā, pirmo desmit gadu laikā ir jāpārreģistrējas Tieslietu ministrijā (TM) ik gadu, lai ministrija pārliecinātos par attiecīgo draudžu lojalitāti pret Latvijas valsti un to darbības atbilstību likumdošanas aktiem. TB/LNNK priekšlikums pēc būtības paredz šā termiņa pagarināšanu vēl uz desmit gadiem, ja TM Reliģisko lietu pārvaldei rodas šaubas par reliģiskās organizācijas darbības atbilstību likumiem.

TB/LNNK frakcijas deputāts Dzintars Rasnačs uzsver, ka jauno reliģisko organizāciju "pārbaudes laika" pagarināšana dotu plašākas iespējas Reliģisko lietu pārvaldei kontrolēt netradicionālo reliģisko organizāciju darbību Latvijā. "Desmit gadi ir pārāk īss laiks, lai valsts varētu pārliecināties par kādas reliģiskās organizācijas darbības atbilstību Latvijas likumdošanai", uzskata Rasnačs.


Foto: www.saeima.lv