Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pasludināts nākamās Pasaules sociālo komunikāciju dienas temats
02.10.2006 pl. 13:40

„Bērni un mediji. Izglītības izaicinājums”. Tāds ir nākamās Pasaules sociālo komunikāciju dienas temats, ko ir izvēlējies pāvests Benedikts XVI.

„Līdz ar šī temata izvēli tiek uzsvērts, lai vecāki un izglītības darbinieki pievērstu uzmanību masu mediju milzīgajai ietekmei bērnu dzīvē,” skaidro pontifikālās Sociālo komunikāciju padomes prezidents, arhibīskaps Džons Folijs. Šobrīd viņa vadītā padome gatavojas izplatīt dažādus palīgmateriālus, kas attiecas uz šo tematu.

Pasaules Sociālo komunikāciju diena, ko 1963. gadā līdz ar dekrētu Inter Mirifica ieviesa Vatikāna II koncils, tiek atzīmēta daudzās pasaules valstīs svētdienā pirms Vasarsvētkiem. Tātad, nākamā šāda diena tiks atzīmēta 2007. gada 20. maijā.

Temata izziņošana parasti notiek 29. septembrī, virseņģeļu Miķeļa, Rafaela un Gabriela svētkos. Jāatgādina, ka virseņģelis Gabriels ir arī radio darbinieku debesīgais aizbildnis.

Svētā tēva vēstījuma teksts, savukārt, tradicionāli tiek publicēts žurnālistu debesīgā aizbildņa svētā Franciska no Sales piemiņas dienā – 24. janvārī.