Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

30 ticīgajiem būvē savu dievnamu
20.10.2006 pl. 11:56

Pirms kāda laika V.E. kardināls Jānis Pujats apmeklējis topošās katoļu baznīcas Vecbebros jaunbūvi.

Šobrīd Vecbebru draudze ir apmēram 30 cilvēku liela. Noskaidrots, ka pagastā katoļu ir daudz vairāk – apmēram 400. Draudzes prāvests Viktors Stulpins cer, ka jaunā baznīca varētu atmodināt daudzu katoļu ticības dzīvi un ka Vecbebros varētu izveidoties liela draudze.

V. Stulpins stāsta, ka šobrīd tiek piebūvēta baznīcas altāra puse.

Daļa baznīcas jau ir zem jumta, arī logi ielikti. Baznīcas arhitektūra būs interesanta – apakša ir no agrākās ēkas akmens mūra, bet augšējā daļa top no ķieģeļiem. Būvdarbi turpinās jau otro gadu un to tempus nosaka labdaru atbalsts. Pašu ēku, uz kuras top dievnams, draudze iegādājās par vietējo ticīgo saziedotajiem līdzekļiem. Saņemta arī palīdzība no kādas Itālijas diecēzes.

Aizkraukles rajonā katoļu baznīcu šobrīd netrūkst. Pēc V. Stulpina vārdiem tās ir ik pēc 10-15 kilometriem – Skrīveros, Aizkrauklē, Koknesē, Iršos, drīz arī Vecbebros. Top arī baznīca Aizkraukles rajona Pļaviņās, kas gan atrodas Madonas prāvesta Riharda Rasnača aprūpē. Arī otrpus Daugavai – Jaunjelgavā – atrodas vairāk nekā 200 gadu veca katoļu baznīca, kas pieder Zemgales diecēzei.

Draudžu izdevums "Kāpnes"