Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Garīdznieki plāno ekumeniskus dievkalpojumus
10.11.2006 pl. 12:29

Liepājas domē 6. novembrī notika kārtējā Reliģisko lietu komisijas sēde. Sēdes laikā klātesošie garīdznieki vienojās par ekumenisko dievkalpojumu laikiem Liepājā. 

Sagaidot 18. novembra Latvijas valsts proklamēšanas svētkus, sēde nolēma, ka arī šoreiz, kas jau ir iedibinājies par tradīciju, Liepājā notiks ekumenisks dievkalpojums. Šoreiz tas notiks Ciānas baptistu baznīcā Baseina ielā, plkst. 18. Ekumeniskā dievkalpojuma laikā gan lūgšanas, gan uzrunas tiks veltītas par Baznīcu, tās vienotību, kā arī par Latvijas valsti, tās iekšējo mieru un solidaritāti. Šī gada ieplānoto ekumenisko dievkalpojumu salīdzinot ar iepriekšējo gadu dievkalpojumiem, tika nolemts, ka tajā iesaistīsies ne tikai dažādu konfesiju mācītāji, bet tajā piedalīsies arī dažādu draudžu kori.

Otrs darba kārtības jautājums skāra Adventa laiku. Reliģisko lietu komisijas sēde izlēma, ka arī šajā laikā ir vēlams, lai notiktu ekumenisks dievkalpojums, kas ar šo gadu pārtaptu Liepājas pilsētā par tradīciju.

Sēde nolēma, ka šogad, 2. decembrī , Svētās Trīsvienības baznīcā, plkst. 18 notiks Adventa laika ekumenisks dievkalpojums, kas ievadīs Jēzus bērniņa dzimšanas gaidīšanas svētkus.

Sanita Zustere /Vatikāna Radio - Liepāja/