Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju tikšanās Dzintaros
15.11.2006 pl. 18:09

Šā gada 3. un 4. novembrī Jūrmalā, Dzintaros notika katoļu plašsaziņas līdzekļu pārstāvju neformāla tikšanās.

- Uz sarunu esmu aicinājis tikšanās iniciatoru, priesteri Ilmāru Tolstovu. Kas Jūs mudināja rīkot šādu tikšanos?

Satiekoties ar Informācijas centra cilvēkiem, gan arī sākot darbu Katoļu Baznīcas Vēstnesī, bija vēlme tikties tiem, kuri kaut ko šajā jomā Baznīcā dara, tuvāk iepazīties, dalīties ar jau paveikto un pārdomāt par nākotnes darbiem.

Tika uzaicināti, pēc iespējas vairāk cilvēku, kuri darbojas masu saziņas jomā. Atbrauca tie, kuri varēja izbrīvēt laiku, jo tomēr, mēs katrs esam noslogoti. Bijām kādi piecpadsmit cilvēki. Visi nevarēja būt abas dienas. Bet vismaz tas, ka mēs satikāmies un iepazināmies viens ar otru, ka bija ļoti interesantas un auglīgas diskusijas, nozīmē, ka šādas tikšanās ir vajadzīgas un jāplāno arī nākotnē.

- Tikšanās reizē tika arī pārrunāta tāda lieta, kā savstarpēja koordinācija starp dažādu informācijas līdzekļu pārstāvjiem, kā arī  problēma, ka bieži vien ir grūti iegūt informāciju par kādiem gaidāmiem pasākumiem, vai par kādām Baznīcas norisēm. Kādas pēc Jūsu skatījuma ir perspektīvas savstarpējai saziņai un savstarpējai koordinācijai? Kāds iespaids par šo pasākumu radās?

No vienas puses ir skaidrs, ka Baznīca nemitīgi dzīvo iekšējo dzīvi. Tas nozīmē, ka draudzēs notiek dažādas aktivitātes, notikumi, ir ļoti interesanti cilvēki. Plašsaziņas līdzekļu darbinieku uzdevums ir pēc iespējas precīzāk un objektīvāk atspoguļot to, kas notiek mūsu baznīcā. Dažreiz neesam savstarpēji pazīstami, vai nekoordinējamies. Tad bieži vien daudzas lietas atkārtojas, darām vienu un to pašu darbu. Šajā gadījumā gribētu teikt, ka paši cilvēki nesūtīs ziņas. Lielāko tiesu pasākumi notiek, bet paši šo pasākumu veicēji nemaz negrib par to ziņot. Mūsu uzdevums ir atrast šos cilvēkus un notikumus, un par tiem uzrakstīt. Ja kāds no mums to jau ir izdarījis, kādu notikumu ir aprakstījis, mēs ar to varam dalīties ar citiem, lai cilvēki Baznīcā par to pēc iespējas vairāk uzzina. Savstarpēji apmainoties ar informāciju un šo informāciju parādot, mēs parādam Baznīcas ģimeniskuma raksturu, ka Baznīca nav tikai viena atsevišķa draudze, ka ir vēl arī citas draudzes, ka arī tur Dievs dara daudzas lietas. Tas vēl vairāk var stiprināt ticībā, palīdzēt cilvēkiem apjaust, ka Baznīca ir iekļauta vispārējā Universālajā Baznīcā.

- Paldies par sarunu! Lai Dievs dod svētību mūsu kopējā darbā!

Aigars Brikmanis, Vatikāna Radio, Rīga