Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Salaspils baznīcas 10 gadu jubileja
17.11.2006 pl. 09:02

Šā gada 5. novembrī Salaspils Romas Katoļu baznīcā notika kardināla Jāņa Pujata vizitācija.

Uz sarunu esmu aicinājis draudzes prāvestu, priesteri Andri Blūmu.

- Ko Jūs varat pateikt par šo vizitāciju? Jums ir vēl viens nozīmīgs datums – Jūsu baznīcas desmit gadu jubileja.

1996. gada 10. novembrī mūsu Salaspils Katoļu baznīca tika iesvētīta. Šodien, mēneša pirmajā svētdienā, mēs šo bīskapa ikkgadējo draudzes vizitāciju sasaistījām ar savas konsekrētās Baznīcas desmitgadi. Manuprāt, vizitācija pagāja ļoti labi, siltā, draudzīgā atmosfērā, ar humoru un ļoti mīļi. Baznīca bija diezgan kupli apmeklēta. Ap divsimt piecdesmit cilvēkiem. Mises dziedājumus iemācījāmies ar saviem spēkiem. Nebija aicināti kādi speciāli solisti. Bija mūsu draudzes koristi ar mūsu ērģelnieci Irēnu un diriģenti Inesi. Bija arī pirmā kursa studenti ar diakonu moderatoru Antonu, pie tam divi diakoni, mūsu ministranti. Es uzskatu, ka svētki bija ļoti jauki, mīļi, atvērti un sirsnīgi.

- No kura gada Jūs esiet Salaspils draudzes prāvests?

Esmu no pagājušā gada jūlija vidus. Mūsu cilvēki atceras, skumst un lūdzas par mūžībā aizgājušo tēvu Jāni, jeb dominikāņu tēvu Albertu, tēvu Jāni Aglonieti, kuru Dievs pasauca mūžībā pēkšņi, negaidīti. Viņš šeit, pa šiem nepilnajiem sešiem gadiem, ir izdarījis ļoti daudz. Viņš bija mans priekšgājējs. Mēs cenšamies, savu iespēju robežās, turpināt darboties, lūgties, strādāt.

- Jums ir sadarbība arī ar Salaspils domi?

Var teikt, ka tā ir ilggadēja sadarbība. Tiešām, pateicība mūsu Salaspils domei, mūsu deputātiem. Viņi ar savu labvēlību katru gadu atrod līdzekļus novada budžetā. Katru gadu viņi spēj atvēlēt kādu naudas summiņu lielākajām Salaspils konfesijām - Pareizticīgo baznīcai, Luterāņu baznīcai un Katoļu baznīcai. Par to viņiem milzīga pateicība un Dieva svētības vēlējumi, lai Dieva Svētais gars dod gudrību, padomu un saprātu gudri vadīt pilsētu, lai dod veselību un spēku!
Paldies par sarunu!

Aigars Brikmanis, Vatikāna Radio, Rīga
Foto: A. Āboma