Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

17. novembris Liepājas Katoļu pamatskolā
20.11.2006 pl. 18:22

Šīs lielās dienas rīts ir apmācies, gluži kā pirms 88 gadiem, kad Latviju ielika šūpulī un sāka auklēt.

Mūsu valsts savas pastāvēšanas laikā daudz kam ir gājusi cauri. Ir mainījušās varas un arī himna. Katrai valstij ir sava himna un tā ir svarīga, tikpat svarīga karogs vai ģerbonis. Latvijai pavisam ir bijušas trīs himnas - pati pirmā bija Alunāna pārtulkotā čehu tautasdziesma - „Nevis slinkojot un pūstot”, otra bija PSRS himna un tagad Baumaņu Kārļa radītā himna, kuru viņš radīja ar domu, ka tā būs viņa dzimtenes himna.

Arī Liepājas Katoļu pamatskolā ir jūtams prieks un lepnums. Katrs skolēns iet ar smaidu uz lūpām un lepnumu sirdī. Katrs lepojas ar savu valsti . To pierāda arī pasākums par godu tās jubilejai. Latvijā notika konkurss „Latvijas lepnums”, skolā notiek ļoti līdzīgs. Tikai ar savādāku nosaukumu - „Skolas gods”. Šīs pasākums notiek jau otro gadu. Pagājušajā gadā bija tikai viena nominācija, un nominētas tika mūsu skolas dvēseles, auklītes, Guna un Silvija. Šogad nominācijas bija vairāk, jo ko nominēt un par ko nominēt bija nolēmuši paši skolēni. Nominēja ne tikai skolēnus, bet arī skolotājas un klases. Par draudzīgāko klasi nominēja - 7. klasi. Nomināciju - atsaucīgākā klase saņēma 9. klase. Un nomināciju „Superskolēns” saņēma Kristaps Deimantovičs.

Šīs ir tikai dažas no visām nominācijām. Nav iespējams uzskaitīt visas, jo to bija ļoti daudz. Prieks par to, ka tik mazā skolā ir tik daudz atsaucīgu un spējīgu bērnu.

Mani pašu sajūsmināja mācību daļas vadītājas, Antras Zomerfeldes, vārdi: „Šodien Latvija svin apaļu jubileju - 88 gadus. Šim gada skaitlim ir četri apaļumi, tāpēc mēs droši varam teikt, ka Latvija svin arī apaļu jubileju.”

Dzirdot šos vārdus acīs sariešas asaras, jo tie ir aizkustinoši. Tie liek par daudz ko aizdomāties. Kā, piemēram, par to, ka apaļa jubileja nav tikai tad, kad paliek teiksim 50 gadi vai 55 gadi, bet arī šādā jubilejā.

Ceru, ka arī nākamajā gadā būs tikpat jauks un vēl jaukāks pasākums par godu mūsu dzimtenes dzimšanas dienai.

9. klases skolniece Beatrise Jākabsone