Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Baznīca nemainīs savu nostāju kontraceptīvo līdzekļu jautājumā
27.11.2006 pl. 09:02

„Baznīca neplāno mainīt savu nostāju prezervatīvu lietošanas jautājumā”, saka Jānis Pujats, atsaucoties uz publikācijām presē par konferenci Vatikānā.

Tika minēts, ka Vatikāns došot atļauju prezervatīvu lietošanai, lai apturētu AIDS slimības izplatīšanos. „Ir runa par cīņu ar slimībām nevis par atteikšanos no vērtībām”, komentējot publikācijas piebilda kardināls.

„Šīs diskusijas radās ar XXI internacionālo konferenci Vatikānā, kuras tēma „Pastorālie aspekti infekciju slimību jautājumos. Vairāk nekā 530 dažādu speciālistu ir pieaicināti, lai spriestu par turpmāko darbību kā mazināt tādu slimību izplatīšanos kā AIDS”, piezīmē J.Pujats.

Pāvests Benedikts XVI bija uzdevis analizēt Pontifikālās padomes prezidentam veselības jautājumos, kardinālam Havjēram Losano Baraganam pētījumus no zinātniskā un morālā aspekta par prezervatīvu lietošanu AIDS slimības aizkavēšanā. Sagatavoto materiālu nodos izskatīšanai Ticības lietu kongregācijā.

Itālijas laikraksts „La Repubblica” un masu mēdiji to uztvēra kā gaidāmo izmaiņu Baznīcas mācībā. Diskusijas izvērtās par to, ka baznīca nostājas pret slimību apturēšanu, jo neļauj lietot prezervatīvus.

„Katoļu Baznīca vienmēr ir sniegusi palīdzību tām personām, kuras cieš no šīm slimībām un ir vairāk nekā 113 tūkstoši dažādu centru pasaulē, kur slimības tiek ārstētas”, apgalvo prezidents Baragans. „Šīs konferences mērķis meklēt risinājumus, lai kopīgiem spēkiem apturētu šo slimību izplatīšanos”, teica Losano Baragans.

„Nemainīga ir Baznīcas mācība šajā jautājumā”, apstiprina J.Pujats. „Dzīvība un fiziskā veselība ir lielas vērtības, kuras Dievs mums uzticējis un mums ir saprātīgi jārūpējas par tām”, piezīmē Pujats.

Baznīcas mācība ir, ka vienīgā iespēja, kā droši pasargāt sevi gan no HIV infekcijas, gan arī dažādām citām seksuāli transmisīvām slimībām, ir atturēties no gadījuma dzimumsakariem, pataupīt seksuālo tuvību tās pilnvērtīgai izdzīvošanai laulībā, ģimenes ietvaros.

LRKB IC