Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Izdevums „Mieram tuvu” tagad arī internetā
12.12.2006 pl. 10:59

Ar lielu prieku aicinām jūs „apciemot” izdevumu „Mieram tuvu” mūsu jaunajās interneta mājās – www.mieramtuvu.lv .

Šī mājaslapa mazās niansītēs vēl turpina meklēt savu īsto ietvaru, seju un raksturu, bet galvenais nodoms ir īstenots – Dieva vārds cilvēkiem, kas to meklē, vēlas lasīt un izdzīvot, ir pienācis vēl tuvāk. Mājaslapā ir gan lasāms izdevuma saturs, gan atrodama informācija par „Mieram tuvu” blakus aktivitātēm, kā arī iespējams abonēt „Mieram tuvu” 2007. gadam.

Tiem, kas šo mazo grāmatiņu vēl nepazīst, ļaujiet dažos vārdos atgādināt – „Mieram tuvu” ir ikmēneša izdevums, kurā lasāms Dieva vārds katrai dienai, rīta un vakara lūgšanas, pārdomu teksti, kā arī Baznīcas liturģiskās lūgšanas, priesteru komentāri svētdienu lasījumiem un informācija par Baznīcas svētkiem un svēto piemiņas dienām. Drukātā veidā tas iznāk kopš 1999. gada augusta. Izdevums ir kabatas formāta, lai Dieva vārdu varētu ērti paņemt līdzi savā ikdienā un to pārlasīt gan klusā kapelā vai baznīcā, gan transportā, darbavietā, parkā uz soliņa... Dieva vārds rokas stiepiena attālumā.

„Mieram tuvu” mudina ik dienas lasīt Dieva vārdu un atbildēt Kungam ar savu lūgšanu. Tā dzimst skaista Radītāja un Viņa radības saruna – Dievs runā, cilvēks klausās. Cilvēks atbild, uzklausa Dievs. Cilvēks lūdz, Dievs lūgšanu pieņem. Cilvēks slavē Dievu, Dievs ar savu vārdu Viņam atbild...

Adventa laiks „Mieram tuvu” dzīvē ir nācis gan ar jauno mājaslapu, gan arī ar jaunām labdarības aktivitātēm – darbību ir sācis „Mieram tuvu Solidaritātes fonds”, kura ietvaros tiek izdoti bezmaksas izdevuma eksemplāri izdalīšanai trūkumā un grūtībās nonākušiem cilvēkiem – slimnīcās, cietumos, bērnunamos u.c. Izmantojot šo iespēju, mēs vēlamies pateikt vislielāko un sirsnīgāko paldies visiem labvēļiem, kas jau ir ziedojuši naudiņu Solidaritātes fondam, kā arī visiem, visiem tiem, kas ar savu brīvo laiku, idejām, ierosinājumiem un konkrētu palīdzību atbalsta „Mieram tuvu” darbību. Lai Dievs Jūs bagātīgi svētī un piepilda šo Adventa laiku ar savu brīnišķīgo mieru un iepriecinājumu!

Mēs pateicamies arī visiem saviem lasītājiem par uzticību, paldies, ka jūs esat pieņēmuši „Mieram tuvu” grāmatiņas par savu palīgu garīgajā ceļā. Mēs pateicamies, ka drīkstam turpināt jums kalpot un jūs iepriecināt arī nākamajā gadā. Lai Dievs mums visiem māca to darīt aizvien labāk!

Aija Balode, „Mieram tuvu” redaktore