Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Īrijas bīskapi pret izglītības reformu
13.12.2006 pl. 08:24

Ziemeļīrijas bīskapi uzskata, ka piedāvātās izmaiņas izglītības sfērā nodarīs lielu kaitējumu katoļu mācību iestāžu sistēmai, un pārkāps vecāku tiesības sniegt bērnam katolisku izglītību.

Šādi bīskapi reaģēja uz projektu, kas paredz to, ka valdība slēgs atsevišķas katoļu skolas, sakarā ar nepietiekamu skolēnu skaitu, kā arī mācību iestāžu vadības restrukturizāciju Ziemeļīrijā.

Kā ziņo BBC, izmaiņas paredz, ka tiks anulētas subsidēto katoļu skolu Padomes tiesības. Bīskapi ir pārliecināti arī, ka pēc reformām Baznīcai būs mazākas iespējas vadīt savas skolas, jo šīs pilnvaras saskaņā ar reformas plāniem tiks nodotas jaunajai Izglītības un Zināšanu padomei, kā arī Izglītības departamentam.

„Šīs izmaiņas novājinās augsti vērtēto katoliskās izglītības sistēmu, kura tiek cienīta tās unikalitātes, tradīciju bagātības un skolu izglītības pilnveidošanas dēļ, kā arī par to, ka tā pilnveidojusi un attīstījusi savstarpējās cieņas un sapratnes kultūru,” – uzskata bīskapi.

Viņi teica arī, ka vienmēr ar prieku ir sadarbojušies ar Izglītības departamentu, lai paaugstinātu mācību kvalitāti, tomēr šajā gadījumā, runājot gan ar skolotājiem, gan vecākiem, gan ar visiem, kurus šīs reformas skars, viņi nevar atbalstīt un slavēt pašreizējās reformas.

Agnuz.info