Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Dialogs un kopēji dievkalpojumi nav viens un tas pats
13.12.2006 pl. 08:33

Ķelnes arhibīskaps, kardināls Joahims Maisners ir izdevis direktīvu, kurā viņš uzliek par pienākumu visām katoliskajām skolām pārtraukt kopīgus dievkalpojumus ar citu reliģiju pārstāvjiem.

Leila Akgun, sociāldemokrātiskās partijas pārstāve Vācijas parlamentā, aicināja visus skolotājus ignorēt kardināla aicinājumu, uzskatot, ka direktīva ir kā pļauka visiem tiem, kas atbalsta starpreliģiju dialogu un kultūru integrāciju.

Akguna norādīja uz neseno pāvesta Benedikta XVI vizīti Turcijā, kur, pēc viņas vārdiem, Pontifiks uzstājās kā tilta veidotājs starp kultūrām un pielika lielas pūles, lai veidotu savstarpēju izpratni starp islāmu un kristietību.

Tajā pat laikā Vācijas musulmaņu Centrālās Padomes preses sekretārs Munirs Azzoui teica, ka Padome tieši tāpat neatbalsta kopīgas lūgšanas ar kristiešiem un neuzskata, ka kardināla izdotā direktīva iznīcinās starpreliģiju dialogu.

Arī Vācijas ebreju Padome pievērsa uzmanību kardināla Maisnera direktīvai.

Ebreju Padomes preses sekretārs Mails Fersts teica, ka ebrejiem nav viegli lūgties kopā ar kristiešiem. „Mēs pielūdzam vienu Dievu, bet mēs neatzīstam Svēto Trīsvienību,” – teica Fersts.

Noslēgumā Ķelnes arhibīskapijas ģenerālais vikārs teica, ka Baznīca vienmēr ir gatava dialogam ar citām reliģijām, arī neraugoties uz to, ka tā ir pret kopējām lūgšanām.

Agnuz.info