Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Adventa laika zvanu koncerts Rīgas Garīgajā seminārā
17.12.2006 pl. 15:07

„Doma guļ dvēselē kā akmens, izrunāta tā sāk mirdzēt, ja to uztver gara īstenieks, tā paceļas un top par zvaigzni”, šos Zentas Mauriņas vārdus var attiecināt uz Liepājas Katoļu pamatskolas zvanu kora ierašanos Rīgas Garīgajā seminārā.

Šis adventa laika koncerts tapa pateicoties Liepājas sv. Jāzepa katedrāles prāvestam, dekānam Gatim Bezdelīgam un Garīgā semināra vadībai, kā arī zvanu kora diriģentam Miervaldim Ziemelim, kurš jau vairāk kā gadu apmāca uz mācību rokas zvaniem jeb čaimiem muzicēt kāros pamatskolas audzēkņus.

Pirms iegrimšanas skaņu burvībā, diriģents atklāja, cik svarīgi ir katra dalībnieka ierašanās uz ikdienas mēģinājumiem. Zvanu spēlētāji izceļas ar punktuālu disciplinētību, ne tikai ierodas 10 minūtes pirms mēģinājuma, bet arī prot ieskandināt toni īstajā taktī.

Koncerta gaitā nāca gaismā, ka diriģents Miervaldis Ziemelis papildus pedagoģiskajam darbam nodarbojas arī ar jaunu, populāru dziesmu (arī tās, kas jau repertuārā) pārnešanu uz nošu lapām, pielāgojot zvanu kora spēlēšanas specifikai. Pateicība viņam par entuziasmu, ko ieliek zvanu samtaini liriski plūstošajās skaņās.

Pēc snieguma pateicība un prieks par jauno mūziķu virtuozitāti izskanēja aplausos.

Garīgā semināra inspektors, priesteris Edgars Cakuls noslēgumā piebilda vārdos: „Mēs neesam mūziķi, bet visiem mūzika patīk! Paldies, jums. Pirmkārt jau par to, ka atrodat laiku šīm lietām, jo mūsdienās laiks ir dārgs un liela vērtība. Un jauni cilvēki kā jūs, ja atrodat laiku tik skaistām lietām, tad jāsaka, ka jūs esat svētīgi. Lai Dievs jums palīdz arī turpmāk.” Un, dāvāja nelielu Dievmātes ikonu, kas ir logs uz dievišķo, velkot paralēles ar mūziku, kam ir saikne ar To, kas ir pāri mums esošs."

Priesteris Edgars novēlēja, lai šī saikne, kas ir jaunajos mūziķos, kļūst aizvien ciešāka ar debesu valstības kori.

Diakons  Andris Vasiļevskis