Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kenijā dzimst ticība nākotnei
19.12.2006 pl. 08:24

Beidzot var sākt dziedēt kara cirstās brūces un ar cerību skatīties nākotnē. Šādu secinājumu Austrumāfrikas bīskapi izdarīja noslēdzoties starptautiskai konferencei, kas bija veltīta Lielo Ezeru zemei. Konference noritēja Nairobi un beidzās 15. decembrī.

Šajā teritorijā esošo valstu valdības parakstīja kopēju deklarāciju, kurā apņemas rūpēties par drošību un stabilizāciju, kā arī tiekties uz Lielo Ezeru reģiona attīstību.

Āfrikas bīskapi norādīja, ka vardarbība, kuras liecinieki varējām būt šajā Melnā Kontinenta daļā, ir bijusi iemesls daudzām ciešanām. Tūkstošiem cilvēki gāja bojā, bet veselas tautas zaudēja ticību labākai nākotnei. Konference Nairobi, un tajā klātesošais Vatikāna pārstāvis liecina par to, ka reģions atrodas uz izlīguma un piedošanas ceļa, kas var nest labāku nākotni, uzskata bīskapi. Īpašā vēstījumā konferencei Benedikts XVI aicināja stiprināt mieru Lielo Ezeru reģionā. „Pāvesta vēstījuma iedvesmoti, esam pārliecināti, ka mūsu uzdevums ir rūpēties par pastāvīga miera un drošības atjaunošanu, kā arī par līdzsvarotu reģiona attīstību,” – teikts Austrmāfrikas bīskapu kopējā paziņojumā.

Wiara.pl