Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Ļausim Dievam darboties mūsu dzīvē!
20.12.2006 pl. 08:08

Uz to mūs aicina un par to, kā tas notiek, stāsta žurnāla „Katōļu Dzeive” šī gada noslēdzošais numurs.

Bībeles teoloģijas profesora pr. Jozefa Kudaseviča rakstā „Pēdējie būs pirmie” ir uzsvērta doma, ka tieši gani bij` tie, kas saņēma eņģeļa vēsti par Pestītāja piedzimšanu Betlēmē. Tieši viņi visvairāk nojauta lielo nākotnes laikmetu. Visizcilāko, kādu vien cilvēces vēsture pazīst. Un vispirms tas savas saknes aizmeta nabago ļaužu, bet tikai pēc daudziem gadsimtiem tām atvērās karaliskās sirdis. Te mēs varam ielūkoties kristīgās ticības bērnībā: naivā, sirsnīgā, bet simboliski ļoti dziļā.

Savukārt rakstā „Sevis veltīšana Jēzum” izskan doma, cik svarīgi apjaust, ka mūsu Pestītājs, kura dzimšanas dienu svinam Ziemsvētkos, ļoti vēlas, lai mēs, atmetot visus aizspriedumus, vienkārši atnāktu pie Viņa un atklātu, cik ļoti personīgs ir viss Dieva plāns attiecībā uz cilvēku, ikvienu no mums.

Šoreiz rubrikā „Ģimene – mājas Baznīca” ciemojas Dainas un Ulda Žurilo saimīte, kura ir pārliecināta, ka tad, ja laulāto vidū ir Dievs, tas ir nedalāms trīsstūris, kurš vienmēr būs stabils un nekad neapgāzīsies. Šis pāris ne vien pats dzīvo saskaņā ar Dievu, bet vada arī saderināto kursus, tā palīdzot likt visbrīnišķīgāko pamatu jaunu ģimeņu dibināšanai.

Vēl žurnāla lappusītēs varēsiet iepazīties ar kustības „Pro sanctitate” iespaidiem kristiešu kongresā Briselē. Šajā numurā ir plašs materiāls par Jehovas lieciniekiem, kā arī apraksts par Karlo Klimati grāmatu „Jaunieši un ezotērika”. Turpinās rakstu sērija „Mūsu jūtu pasaule”, bet noslēdzas pr. Andra Ševeļa MIC stāstījums par to, kas notiek un kas ir jāievēro Sv.Mises celebrēšanas laikā. Ļoti aktuāls un pārliecinoši skaidrojošs ir jezuītu tēva Alfreda Holeviņska raksts „Katehēze par Bībeli”.

Žurnālists debesu Stariņš intervijas kamolīti ritina ar sv. Jāzepu Kalasantu. Saruna ir par to, kā šis cilvēks, noliekot maliņā savas spožās karjeras iespējas, kalpoja bērniem bezpajumtniekiem, bet mazā skatuves sarunā bērni spriež par to, kāda būtu tā labākā dāvana Ziemsvētkos, kuru mēs kā velti sarūpētu Jēzum un viens otram. Turpinām stāstiņu bērniem un pieaugušajiem „Ezeits myglā”. Varam uzzināt par to, kā Rīgas Garīgā semināra audzēkņi ciemojās Lietuvā un piedalījās basketbola turnīrā, tāpat ielūkoties Eversmuižas sv.Andreja baznīcas 230 gadu jubilejas svinībās. Savu humora dzirkstelīti žurnāla lappusītēs ir iemetusi Vanda Žulina ar rakstiņu „Ak tu, putyna golva!” par Krāslavas rajona Robežniekos dzīvojošajiem strausiem un to, kā viņi vērtē savus neskaitāmos ciemiņus. Rubrikā „Atmiņas” turpinām publikācijas no Ontona Dzeņa grāmatas „Muna dzeive”. Noslēgumā ir jauno grāmatu apskats, bildes iz rūķu nu jau tradicionālā ceļojuma pa Latgali un Ziemsvētku tortes recepte, kuru speciāli „Katōļu Dzeivei” ir atsūtījusi mūsu novadniece, daudzu kulinārijas grāmatu autore Antoņina Masiļūne.

Gaišus un Dieva žēlastībām bagātus Bērniņa Jēzus dzimšanas svētkus!

Redaktore Maruta Latkovska