Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Kardināls Pujats Ziemassvētkos aicina uz labiem darbiem
21.12.2006 pl. 10:21

Sveicot Latvijas iedzīvotājus Ziemassvētkos, Kardināls Jānis Pujats aicina darīt labus darbus, jo "Dievs parādā nepaliks."

Apsveikumā Kardināls citē Bībeles notikumus, kad Jūdejas pilsētiņā Bētlemē, senās Romas valsts nomalē, diviem ceļotājiem no Nācaretes, Jāzepam un Marijai, kura bija mātes cerībās, vietējie cilvēki aiz līdzcietības parādīja kādu vecu nojumi Bētlemes malā, kur viņiem nācās sagaidīt Dieva Bērna piedzimšanu. "Vēlāk Kristus, sprediķojot jūdiem, teica: "Es biju svešinieks un jūs Mani uzņēmāt."," apsveikumā norāda Pujats.

"Arī mēs dzīvojam lielas valstu Savienības nomalē. Ne visi esam pārtikuši. Daudziem ir "Bētlemes" apstākļi," uzskata Kardināls. Viņš norāda, ka Rīgas dome šogad deva iespēju dažiem simtiem ģimeņu saņemt jaunus dzīvokļus, kā arī pilsētā darbojas vairākas nakts patversmes bezpajumtniekiem un virtuves nabadzīgajiem. "Tā ir laba dāvana," uzskata Kardināls.

Pujats, atskatoties uz aizvadīto gadu, pozitīvi atsaucas arī par invalīdiem doto iespēju bezmaksas braukt sabiedriskajā transportā. "Labo darbu darītājiem Kristus dod savu svētību, teikdams: "Ko jūs esat darījuši vienam no vismazākajiem brāļiem, to jūs esat Man darījuši". Dievs parādā nepaliek," apsveikumā uzsver Pujats.

Pujats visiem Latvijas iedzīvotājiem novēl "Dieva žēlsirdībā bagātus Ziemassvētkus."