Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Klēriķu kauss futbolā
22.12.2006 pl. 10:15

2007. gadā Vatikāns pulcēs komandu, kas piedalīsies vēsturē pirmajā futbola čempionātā starp klēriķiem – Clericus Cup (Klēriķu kauss). Turnīrā, ko organizē Itālijas sporta centrs, par uzvaru cīnīsies priesteri un semināristi.

Kā ziņo CathNews.com, atsaucoties uz International Herald Tribune, sacensības sāksies 2007. gada februārī un noslēgsies jūnijā, Romā.

Klēriķu kauss – tā ir iespēja atgriezties spēlē, vadīt bumbu, atvairīt uzbrukumu, izdarīt sitienus ar galvu visiem entuziastiem un dažiem bijušajiem spēlētājiem, kuri pašlaik studē semināros, apmeklē universitātes un mācās par priesteriem,” savā paziņojumā norāda Itālijas sporta centrs – kristīgi izglītojoša asociācija.

Klēriķu kausa mērķis – „nostiprināt sportiskas tradīcijas kristiešu kopienas iekšienē,” savā paziņojumā teica Sporta centra prezidents Edio Konstantini. Sportists teica, ka sacensību ideja nākusi no kardināla Tarčīzo Bertone, Vatikāna valsts sekretāra un dedzīga futbola kluba Juventus atbalstītāja, kurš vairākas reizes ir bijis arī sporta komentētāja lomā.

„Sports ir brīnišķīgs līdzeklis, kas apvieno jaunatni. Nemaz jau nerunājot par fizisko attīstību, futbols var kalpot arī personības, sociālajai un garīgajai attīstībai,” – piebilda Konstantini.

Konstantini cer, ka daudzi priesteri, kuri jau sen ir atlikuši malā savas futbola botes „atdodot prioritāti citiem kristīgās misijas aspektiem”, atsāks spēlēt futbolu. „Priesteris, kurš var kopā ar puišiem uzspēlēt futbolu ir labākā reklāma sporta kultūrai Baznīcas vidē,” – Konstantini norādīja.

Galvenokārt visas komandas sastāvēs no topošajiem priesteriem, kuri mācās dažādās universitātēs Romā. Katra mača ilgums tiks ierobežots līdz 1 stundai, tradicionālo 90 minūšu vietā. Tādējādi organizatori cer piesaistīt turnīram arī vecākās paaudzes pārstāvjus.

Kā ziņo avīze Gazzetta dello Sport, treneri būs vienīgi no garīdznieku vidus.

Jāatgādina, ka arī iepriekšējais pāvests Jānis Pāvils II jaunībā bija aktīvs sportists un mīlēja spēlēt futbolu. Visbiežāk viņš stāvēja vārtos.

Blagovest - info