Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Zemnieks par savu naudu uzceļ baznīcu
23.12.2006 pl. 12:37

Ičalkovskas rajonā, Oročnoe ciemā, Mordovijas zemnieks Mihails Kozlovs mazāk nekā pusgada laikā ar savām rokām un par saviem līdzekļiem uzbūvēja nelielu baznīcu.

Viņš pats izplānoja baznīcas konstrukciju, nopirka ķieģeļus, cementu. Pats mūrēja, pie vietējā meistara pasūtīja baznīcas kupolu, kopā ar brīvprātīgajiem uzlika krustu virs baznīcas.

Pirms pusotra gada Mihails zaudēja vecākus. Tad viņš apsolīja, ka uzbūvēs dzimtajā ciemā baznīcu, kuru varēs apmeklēt visi viņa ciema iedzīvotāji. Un savu apsolījumu viņš izpildīja. Tēvs Ivans, kurš speciāli ieradās no Ičalkas iesvētīt baznīcu, apsolīja, ka turpmāk kāds no viņam padotajiem priesteriem regulāri ieradīsies svinēt liturģiju svētdienās un svētkos.

Lauku administrācijas galva Gaļina Uhvatova šajā sakarā teica: „Kozlovu ģimenē visi ir ļoti atsaucīgi, ticīgi un strādīgi cilvēki. Tagad ciemā ir pašiem sava, lai arī neliela baznīca. Pie mums uz dievkalpojumiem nu nāk arī no blakus esošā ciema Uļjankas, bet agrāk līdz tuvākajai draudzei bija vairāk nekā 7 kilometri, tā atradās rajona centrā Ičalkā.”

Jaunajā baznīcā vēl ir jāpabeidz iekšējo apdari. Jau tagad daudzi ticīgie nes uz baznīcu ikonas, baznīcas liturģijai nepieciešamos priekšmetus, lūgšanu grāmatas.

Blagovest - info