Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Bīskapa Ā.A.Brumaņa vēlējums Kristus dzimšanas svētkos
23.12.2006 pl. 12:55

Ziemsvētki ir mūsu svētki, to varam teikt ne tikvien mēs, ticīgie kristieši. Dieva Dēls ir nācis kā Glābējs ikvienam cilvēkam. Kristus ar savām asinīm ir atpestījis visus, arī tos, kas Viņu nepazīst. Katram cilvēkam tā ir dāvana, kas pārspēj visu. Šo dāvanu atnes pats Dievs, upurēdams sevi.

Tik lielu mīlestību spēj dāvāt tikai Dievs! Pestītājs ir atnesis mieru, gaismu un līksmību, un visi cilvēki ir aicināti dalīties svētlaimē, izlīgstot un mīlot.

Ziemsvētku laikā pati daba ar balto, svaigo sniegu liek atcerēties apskaidrību, kurai katrs ir aicināts. Ziemsvētki ir brīdis cilvēka dzīvē, kad viņš dabīgi atraisās no visa ļaunā un ļaujas sevi aiznest laimības pasaulē, kurai ir radīts.

Atpestīšanas vēsti caur nabaga ganiņiem pasaulei pasludināja eņģelis: „Jums šodien Dāvida pilsētā ir piedzimis Pestītājs, kas ir Kristus Kungs.” Debess karapulki pasludināja jaunpiedzimušā Pestītāja pirmo vēstījumu: „Gods Dievam augstībā, un miers virs zemes labas gribas cilvēkiem.” Drīz ieradās arī citu tautu pārstāvji – austrumu gudrie ar dāvanām jaunpiedzimušajam Pestītājam. Visa pasaule vienojās, atdodot godu Dieva Dēlam, kas dzimis, lai atpestītu pasauli. Uzņemsim Kristu savā sirdī, jo Viņš ir dzīvā Dieva Dēls, pasaules Gaisma, nāciju Valdnieks. Vārds ir kļuvis miesa, kas dzīvo starp mums, pilns žēlastības un patiesības (Jņ 1,14). Sākot ar Kristus dzimšanu, dievišķā dzīve staro cilvēcē, visiem tiem, kas ir no Dieva dzimuši (Jņ 1,13). Cik neizmērojama mīlestība un žēlastība no Dieva puses grēcīgajai cilvēcei! Varam tikai to apbrīnot: „Redziet, kādu mīlestību Tēvs mums ir dāvājis, lai mēs sauktos un būtu Dieva bērni.” (1Jņ 3,1)

No debesu augstumiem nāk Dieva Dēls uz šīs zemes aukstumā, trūkumā, tumsībā. Neskatoties uz to, ka vēstures vētras aptumšo skatu, cilvēci apgaismo cerība. Mīlestība, iemiesojies Vārds, ir stiprāka par nāvi. Dēls mums ir dots – Jēzus ir dzimis – miera dāvana, kas triumfē.

Betlēmes silītes priekšā esam bagāti, jo mūsu priekšā ir Dārgums, Viņa maigā mīlestība, kas sasilda sirdi. Paliksim pielūgsmē, uzlūkojot, kā Marija auklē savu Bērniņu un debesu Tēvs glabā savu Dēlu.

Lai visiem svētīgi Kristus dzimšanas svētki!

Bīskaps Ā. A. Brumanis