Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Vatikāna laikraksts nosoda Dakāras rallijmaratona rīkošanu
12.01.2007 pl. 08:08

"Dakāra: bezatbildīgi asiņainās sacīkstes," skanēja laikraksta "L'Osservatore Romano" redaktora slejas virsraksts nākamajā rītā pēc dienvidafrikāņa Elmera Simondsa bojāejas.

Ka atceramies, tad šī gada ceturtajā Dakāras rallijmaratona ātrumposmā motosportists piedzīvoja avāriju un mira notikuma vietā.

"Dakāras rallijreidam, kas tiek klasificēta kā viena no sporta sacensībām, nav nekāda sakara ar veselīgu sportu," atzinis avīzes redaktors, norādot, ka ar katru gadu šīs sacensības paņem arvien jaunas dzīvības un nekādā veidā neveicina normālu sporta attīstību.

"L'Osservatore Romano” pārmet arī  organizatoriem un rallija sponsoriem, ka tie esot „ciniski” un ignorējot Āfrikas reālo situāciju, bet daudzās automobiļu atlūzas, kas pamestas tuksnesī, sauc par rietumu cilvēka atstātiem „sarūsējošiem bezatbildības pieminekļiem”.

Kopš 1979. gada, kad šīs sacensības risinājās pirmo reizi, bojā gājuši jau 49 cilvēki, no tiem 23 - sportisti. Ļoti asiņaini bijuši arī pēdējie trīs gadi, kad savas dzīvības tuksnesī atstājuši tādi motobraucēji kā Fabricio Meoni, Hosē Manuels Perezs, Endijs Kaldekots un tagad arī Elmers Simonds.

www.f1.lv / Blagovest - info
Foto: helix-autosport.com