Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Francija vairs nav katoliska zeme?
16.01.2007 pl. 09:26

Saskaņā ar nesen veikto aptauju, tikai 51% Francijas iedzīvotāju atzina sevi par katoļiem, lai gan vēl tikai pirms 10 gadiem sevi par tādiem uzskatīja 80% iedzīvotāju.

Tāpat ir audzis to Francijas iedzīvotāju skaits, kas ir ateistisku uzskatu piekritēji, šobrīd tādi ir 31%. Statistika rāda, ka šo nāciju, kura reiz bija Baznīcas vecākā meita, vairs nevar saukt par katolisku. Aptauja parādīja, ka tikai 10% no respondentiem, kuri sevi atzina par katoļiem, regulāri apmeklē baznīcu. Vēl pārsteidzošāks ir tas, ka tikai puse no aptaujātajiem katoļiem teica, ka tic Dievam. Daļa aptaujas dalībnieku savu piederību Katoļu Baznīcai uztver kā sociālu vai kulturālu identitāti, nevis kā reliģisko pārliecību.

Intervijā avīzei Le Figaro, franču jezuīts, tēvs Henrijs Madelīns atzīmēja, ka visas garīgās vērtības, kas balstās uz Baznīcas mācības un ir sabiedrības pamatā, tiek tās pašas sabiedrības atklāti kritizētas: „Ja mēs iesim pa šo ceļu tālāk, katoļu ticības praktizēšana nonāks pretrunā ar pastāvošo kultūru (..) Kāds beļģu bīskaps teica, ka viņa Baznīca drīz būs tikpat maza kā Baznīca Turcijā...”

Tomēr aptauja parādīja arī to, ka daudzi ļoti augstu vērtē pāvestu Benediktu XVI.

Agnuz.info