Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Katoļu skolas Austrālijā – starp labākajām
03.02.2007 pl. 11:33

Katoļu skolas Austrālijā joprojām ir starp vislabākajām mācību iestādēm valstī, jo piedāvā kvalitatīvu apmācību, bieži arī par salīdzinoši nelielu samaksu.

Tā, piemēram, aģentūra Fides ziņo, ka vecāku grupa no Viktorijas štata ir paziņojusi, ka austrāliešu ģimenes turpina uzticēties izglītībai, ko sniedz katoļu mācību iestādes, jo tās strādā profesionāli un palīdz viņu bērniem augt cilvēcīgumā, kultūrā un garīgumā. Pie tam, kā norāda vecāki, šajā štatā daudzās katoļu skolās ir mazāka mācību maksa, pat salīdzinot ar maksājumiem valsts skolās. No otras puses, Viktorijas štatā vairāk nekā 70% ģimeņu labprātāk sūta savus bērnus katoļu skolās arī tad, ja mācību maksa nedaudz pārsniedz maksājumus līdzīga tipa valsts iestādēs. Jāatzīmē arī to, ka augsto mācību kvalitāti pozitīvi novērtē ģimenes neatkarīgi no to reliģiskās piederības – Kvinslendas reģionā vairāk nekā ceturtā daļa no skolēniem nāk no ģimenēm, kuras nav piederīgas Katoļu Baznīcai.

Katoļu mācību iestādēs piesaista pamatīgums, pasniedzēju augstais profesionālās sagatavotības līmenis, mācību sistēma un jo īpaši tā garīgo vērtību bagāža, ko šeit cenšas nodot jaunajai paaudzei.

Pirmā katoļu skola Austrālijā tika dibināta 1820. gadā. Šodien valstī ir apmēram 1700 katoļu mācību iestādes, kurās mācās vairāk nekā 640 tūkst. bērni un pasniedz 40 tūkst. pedagogi.

Agnuz.info