Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvesta aicinājums veicināt paliatīvo aprūpi
13.02.2007 pl. 07:45

Benedikts XVI aicināja attīstīt paliatīvās aprūpes centrus. Slimniekiem un tiem, kuri rūpējas par viņiem, apliecināja savu garīgo tuvumu.

11. februārī, apcerē pirms lūgšanas „Kunga Eņģelis” pāvests atgādināja, ka Dievmātes parādīšanās Lurdā piemiņas dienā Baznīca īpašā veidā lūdzas par slimniekiem. Veselība ir cieši saistīta ar cilvēka iekšējo saskaņu un harmoniju ar apkārtējo pasauli. Šīs harmonijas piemērs ir Jaunava Marija. Viņa ir „iepriecinājuma cēlonis”.

Baznīca atzīmē Vissvētākās Jaunavas Marijas parādīšanās svētajai Bernadetei piemiņas dienu, kas notika 1858. gada 11. februārī Masabellas grotā. Šis brīnumainais notikums Francijas Pireneju ciematu pārvērta par svētceļojumu vietu un mariāniskā garīguma centru.

„Jau gandrīz 150 gadus šajā vietā nepārtraukti skan Marijas aicinājums lūgties un gandarīt. Šis aicinājums ir atbalss Jēzus vārdiem, ko Viņš teica Galilejā: „Laiks ir piepildījies, tuvu ir Dieva valstība. Atgriezieties un ticiet Evaņģēlijam”. Lurdas sanktuārijs ir kļuvis par slimnieku svētceļojumu vietu. Vissvētākā Jaunava Marija aicina ticīgos pieņemt savas ciešanas un, vienojoties ar krustā sisto Kristu, upurēt tās par pasaules pestīšanu” – teica Benedikts XVI.

Lurdas sanktuārijs ir cieši vienots ar cilvēciskām ciešanām. Lai izceltu šīs vienotības nozīmi, pirms 15 gadiem Jānis Pāvils II ieviesa Pasaules slimnieku dienu. Šogad tā bija veltīta nedziedināmi slimiem cilvēkiem. Vēstījumā Benedikts XVI norādīja uz nepieciešamību attīstīt paliatīvo aprūpi, lai mirstošie varētu saņemt ne tikai medicīnisko palīdzību, bet arī sirsnību, uzmanību un mīlestību.

Uz tikšanos ar pāvestu sv. Pētera laukumā bija ieradušies arī vairāki simti svētceļnieku no Polijas. Benedikts XVI teica: „Šodien atzīmējam Dievmātes paradīšanās Lurdā piemiņas dienu un Pasaules slimnieku dienu. Vissvētākās Jaunavas Marijas aizbildniecībai novēlu slimniekus, sevišķi smagi slimos, kā arī ārstus un visus, kuri rūpējas par tiem. Lai Marija – „Slimnieku veselība” palīdz mums slimības piemeklētajā cilvēkā saskatīt cietošā Kristus seju. Sirsnīgi sveicu visus slimniekus un viņu tuviniekus. Dodu savu apustulisko svētību” – teica Benedikts XVI.