Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Plāno Kurzemes diecēzes jauniešu dienu norisi
09.03.2007 pl. 09:07

Diakons Jānis Meļņikovs

6. martā Liepājā notika Kurzemes diecēzes jauniešu dienu organizatoriskā tikšanās, kuru vadīja dekāns Gatis Bezdelīga.

Piedalījās bīskapijas jauniešu darba koordinātores dominikāņu māsas misionāres – Diāna, Mārīte, un Agnese, diakons Jānis Meļņikovs un jaunieši. Tika apspriesti dažādi jautājumi, lai sekmīgi varētu gatavoties un norisēt šie svētki - jauniešu dienas, kuras notiks no 23. līdz 25. jūnijam Lēnās. Tieši nacionālajos svētkos tādejādi piedāvājot nosvinēt dubultus svētkus kristīgā garā: bīskapijas jauniešu dienas un Jāņus.

Tika izstrādāts šo dienu norises plāns, kurš tiks apstiprināts priesteru sanāksmē 12. martā. Tas būs ļoti spraigs ar dažādām aktivitātēm gan miesai, gan garam, kā piem., gaismas liturģija, sacensības - nakts pārgājiens ar Bībeli, Jāņu nakts balle. Sakarā ar to, ka Liepājas bīskapijā vairākās baznīcās no 1. līdz 4. jūlijam notiks Svētās Terēzijas no Bērna Jēzus relikviju godināšana, jauniešu dienu ietvarā varēs tuvāk iepazīties ar šo svēto, kas plaši pazīstama pasaulē.

Pāri visam šajās dienās tiks piedāvāts pārdomāt un pārdzīvot sakramentus, īpaši akcentējot iniciācijas, tas ir kristību, Euharistiju, iestiprināšanu un grēksūdzi. Jauniešiem būs iespēja sagatavoties šiem svētkiem uz ko arī tiek aicināti, protams, ar lūgšanām, bet arī ar uzdevumu par tēmu - Sakramenti, kas tiks uzticēts katrai draudzei.

Šī tikšanās bija ļoti intensīva domu apmaiņa, jo visi vēlas, lai jauniešu dienas būtu labas un svētīgas. Un vienu varējām secināt, ka bez atbalsta no jauniešiem, priesteriem, kā arī labdariem būs grūti, bet neskatoties uz to, paļāvība un cerība uz Jaunavas Marijas aizbildniecību pie Viņas Dēla Jēzus Kristus mums dod spēku darboties. Neizslēdzot nevienu, aicinām paturēt jauniešu dienas savās sirdīs, lai tās būtu cilvēku, jauniešu labumam un Dieva godam.