Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Gatavošanās ekumēniskam Liepājas Krustaceļa gājienam
10.03.2007 pl. 09:23

Sanita Zustere, Vatikāna Radio, Liepājā

Marta sākumā Liepājas pilsētas domē notika Reliģisko lietu komisijas sēde. Darba kārtībā tika izskatīts arī jautājums par jau tradicionālo pilsētas Krustaceļa gājienu Gavēņa laikā.

Kā pastāstīja Reliģisko lietu komisijas vadītājs, Liepājas Sv. Annas draudzes luterāņu mācītājs - Jānis Bitāns, joprojām izskanēja aktuālais jautājums par Liepājas Centrālās slimnīcas kapelāna kandidatūras meklēšanu, lai garīgi aprūpētu un apkalpotu visus slimos, kuri atrodas slimnīcā. Sēdes dalībnieki vienojās, ka būs publisks sludinājums par šo kandidatūru, jo Liepājas Centrālā slimnīca pilnībā šo lietu ir uzticējusi Reliģisko lietu komisijai, lai tā novestu šo jautājumu līdz galam.

Tāpat arī tika izskatīts diezgan plašu rezonansi izsaukušais un jau ieguvušais jautājums par azartspēlēm. Tika pieņemts lēmums, ka Liepājas draudzes izteiks savu attieksmi pret jaunu azartspēļu vietu atvēršanu Liepājā, konkrēti - Zivju un Graudu ielā, kā arī vienlaicīgi izteiks savu principiālo attieksmi pret azartspēļu biznesu pilsētā.

Reliģisko lietu komisijas sēde izskatīja arī trešo jautājumu - par Gavēņa laiku un tuvojošajām Lieldienām. Sakarā ar šo jautājumu, sēdes dalībnieki iecēla Reliģisko lietu komisijas sēdes vadītāju Jāni Bitānu un Liepājas sv. Jāzepa katedrāles draudzes prāvestu Gati Bezdelīgu par atbildīgajiem Liepājas pilsētas ekumēniskā Krustaceļa sasaukšanā. Tiks izveidota darba grupa, kura sagatavos maršrutu, noteiks laiku un noslēguma vietu ekumēniskajam Krustaceļam. Ir plānots, ka tajā piedalīsies visu konfesiju garīdznieki un ticīgie.

Katedrāle.lv