Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Kristus augšāmcelšanās atver durvis nerimstošai cerībai
07.04.2007 pl. 17:50

Lieldienas ir mūsu civilizācijas krāšņākais zieds. Ja Dievs cilvēku ir radījis pēc savas līdzības, tad šī līdzība īstenojas Lieldienu noslēpumā. Tūlīt pēc Kristus nāves mācekļu sašutums izgaisa, satiekoties ar augšāmcēlušos Pestītāju. Raudošās dievbijīgās sievietes Jēzu ar savu klātbūtni iepriecināja.

Kā pavasara jausma iedveš cerību dabā, tā Kristus augšāmcelšanās atver durvis tai cerībai, kas nekad nerimstas. Lieldienu cilvēks ir kā krāšņs zieds pasaulē, kas izstaro iekšējo skaistumu.

Visai mūsu dzīvei ir tikai viens vienīgs izskaidrojums: dalīšanās Lieldienu noslēpumā – mirt grēkam un dzīvot Dievam. Ar Lieldienu noslēpumu sirdīs nāk uzvara pār pasauli, uzvara pār visu, kas ir iznīcīgs. Ar Lieldienām esam ieguvuši vairāk par to, ko cilvēka prāts var iedomāties. Jēzus, iemiesojies Dieva Dēls, ir pirmais augšāmcēlies. Mēs esam Kristū un sekojam Viņam. Izpildot priekšnoteikumus, Dieva veiktais pestīšanas darbs kļūst iedarbīgs. Iesaistoties Lieldienu noslēpumā, izvēlamies Evaņģēlija vērtības. Kristus ar savu nāvi un augšāmcelšanos mūs ieved dzīvībā un brīvībā, no nāves esam nonākuši dzīvībā, no tumsības – Dieva bērnu spožajā gaismā. Kristus ar cilvēkiem dalās nemirstībā. Mēs esam radīti pēc Dieva līdzības, un Lieldienu atnestā cerība nekad nebeidzas. Tā arī apustuļi lielā spēkā deva liecību par Jēzus Kristus augšāmcelšanos.

Kristus kā uzvarētājs ir izkāpis no kapa. Viņš aicina ticīgos pievienoties ar mūžīgo mīlestības slavas dziesmu, jo nāve un grēks ir uzvarēti uz krusta. Ticīgie atjauno Kristības solījumu – sekot pa mīlestības ceļu, kas ved uz augšāmcelšanās godību. Mīlestība ir radoša un darbīga, tā dod bezgalīgas iespējas, ticīgos savieno ar Dievu un visus apvieno Dievā. Cilvēks nevar atdzimt bez mīlestības. Dievā ir augšāmcelšanās spēks, miers, prieks. Mīlestībā uzzied dievišķo ziedu dārzs un cilvēku paceļ debesu augstumos. Cilvēks ir skaistākais zieds Dieva dārzā. Mīlestības ziedi ir mūžīgi, un tie ir jāaudzē.

Lai Lieldienu zvani priecīgi skan, un Lieldienu svece lai apgaismo ticīgo sirdis!

Visiem novēlu līksmus Kristus augšāmcelšanās svētkus!

Bīskaps emerits Ā. Andrejs Brumanis