Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liepājas diecēzes Jauniešu dienas Lēnās
18.04.2007 pl. 07:58

"Jaunu bausli Es jums dodu, ka jūs cits citu mīlat, kā Es jūs esmu mīlējis, lai arī jūs tāpat cits citu mīlētu.” (Jņ 13,34)

Mīļie jaunieši un visi, kas sirdī jūtas jauni!

Pāvests Benedikts XVI savā vēstījumā jauniešiem (sakarā ar 22. pasaules Jauniešu dienu svētkiem, kas notiks ikvienā diecēzē 2007. gadā, mūs aicina uz mīlestības atklāšanu: „Mīlestība ir iespējama, un mana vēstījuma mērķis ir palīdzēt ikvienam no jums – kas esat cilvēces nākotne un cerība – uzmodināt paļāvību mīlestībai, kas ir patiesa, ticības pilna un stipra; mīlestībai, kas nes mieru un dāvā prieku; mīlestībai, kas vieno cilvēkus un ļauj viņiem justies brīviem cienīt vienam otru.”

Atsaucoties uz pāvesta aicinājumu, arī Latvijas diecēzēs tiek organizētas Jauniešu dienas. Kurzemes diecēzē tās notiks no 23. līdz 25. jūnijam Lēnās (Ventas krastā, pie senās katoļu baznīcas). Šajās dienās aicinām visus uz Dieva mīlestības atklāšanu caur sakramentiem.

Pirmajā dienā tuvāk iepazīsim un izdzīvosim Kristības sakramentu, ar kuru katrs no mums atgūst Dieva Bērna godu. Šīs dienas vakarā būs „Gaismas liturģija”, kuras laikā katrs kristītais varēs atjaunot savus Kristības solījumus, bet pēc tam kopā ar slavēšanas grupu „Effata” slavēt un pateikties Dievam par Viņa lielo mīlestību. Svētdien, 24. jūnijā, izdzīvosim Izlīgšanas un Euharistijas sakramentus. Notiks Gandarīšanas dievkalpojums, būs iespēja pieņemt Grēksūdzes sakramentu, savukārt Pro Sanctitates māsas palīdzēs labāk izprast Euharistijas sakramentu. Pēc tam sekos Jauniešu dienu centrālā Sv. Mise, kuru izdzīvosim īpaši svinīgi. 25. jūnijā tiek plānota Kurzemes diecēzes bīskapa Vilhelma Lapeļa katehēze un atbildes uz jauniešu jautājumiem un noslēguma Sv. Mise.

„Dārgie jaunieši, tieši šajā garā es jūs aicinu izdzīvot Pasaules Jauniešu dienas kopā ar savu diecēžu bīskapiem. Tā būs nopietna gatavošanās ceļā uz tikšanos 2008. gadā Sidnejā, kuras tēma būs: “Jūs saņemsiet spēku, kad Svētais Gars nāks pār jums, un būsiet Mani liecinieki” (Apd 1,8).” (Pāvests Benedikts XVI)

Dominikāņu māsas misionāres
Foto: Kurzemes Jauniešu dienas 2004