Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kļuvusi zināma 2008. gada Pasaules Jauniešu Dienu himna
17.05.2007 pl. 09:46

Saņemt spēku – tāds ir 2008. gada Pasaules Jauniešu Dienu (PJD) himnas nosaukums, kura tika prezentēta Sidnejā.

Himnas autors – austrāliešu mūziķis, popmūzikas zvaigzne Gajs Sebastians (Guy Sebastian), kurš ir ļoti populārs Austrālijas jauniešu vidū.

Sebastians nāk no evaņģēliskās draudzes. Pēdējos četrus gadus viņa skaņdarbi ir Austrālijas dziesmu topu pirmajās vietās. No Adelaidas nākušais mūziķis savos darbos bieži skar aktuālas tēmas. Viņš daudzkārt arī ir paudis noliedzošu attieksmi pret seksu pirms laulībām.

„Mums bija nepieciešama dziesma, kas spētu iedvesmot jauniešus no visas pasaules, lai tie nestu Kristus vēsti līdz pasaules malai,” himnas prezentācijas laikā teica bīskaps Antons Fišers (Anthony Fisher) OP, kurš koordinē PJD. Viņš arī piebilda, ka daudziem Ziemeļu puslodē dzīvojošajiem Austrālija atrodas tieši pasaules malā.

Organizatori 15 mēnešus pirms PJD jau ir saņēmuši vairāk nekā 65. tūkstošus pieteikumus no jauniešiem visā pasaulē. Visvairāk pieteikumi nākuši no ASV (23. tūkst.), Austrālijas (15. tūkst.), tāpat no Kanādas un Vācijas.

Pasaules Jauniešu Dienas notiks Sidnejā 2008. gadā no 15. līdz 20. jūlijam. Lai tiktos ar jauniešiem, savu ierašanos ir pieteicis pāvests Benedikts XVI.

Wiara.pl